Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το στέκι έχει «πάρει μορφή».

Και είναι σε θέση να μας φιλοξενήσει. Παρ’ όλα αυτά έχει αρκετή δουλειά ακόμη, διάθεση και μεράκι να υπάρχει.
Είπαμε λοιπόν να μαζευτούμε να συνδιάσουμε μουσική-κρασοτσίπουρα-μεζεδάκια-κουβεντούλα και καλή διάθεση.
Όλοι και όλες ετοιμάζουμε τις σπεσιαλιτέ μας ειδοποιούμε φίλους και γείτονες και βρισκόμαστε το Σάββατο 1 Δεκέμβρη μετά τις 8.30, Αμφιαράου 153.

Καλή διάθεση!

Έχουμε όμως και ανάγκες. Που πρέπει να καλυφθούν εθελοντικά!
Όποιος διαθέτει κάτι το φέρνει ή ειδοποιεί.
Χρειαζόμαστε:

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ
ΒΡΑΣΤΗΡΑ
ΠΟΤΗΡΙΑ
ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ
ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
ΜΠΡΙΚΙ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΡΟ
ΓΚΑΖΑΚΙ
ΣΡΑΓΓΙΣΤΗΡΙ ΠΙΑΤΩΝ
ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕ
ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ
ΣΚΑΜΠΟ
ΚΑΡΕΚΛΕΣ
ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΑ
ΤΑΣΑΚΙΑ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ!)
ΕΠΙΠΛΑ
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ
ΒΙΒΛΙΑ/ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

ΚΑΦΕΔΕΣ-ΤΣΑΪ-ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ-ΠΕΤΣΕΤΕΣ-ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ




Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Για τις παρεμβάσεις μελών φασιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο μας

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας 
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372     
                                                                                                                              Αθήνα, 21 - 11 - 2012

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, Συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

ΘΕΜΑ: Για τις παρεμβάσεις μελών φασιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  «ο Αριστοτέλης»  Αθήνας,  καταγγέλλει την προσπάθεια φασιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων καθώς και μελών της Χρυσής Αυγής να παρέμβουν με απειλητικό και υβριστικό τρόπο στις παιδαγωγικές διαδικασίες σχολείων και νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας
Συγκεκριμένα:
Σε νηπιαγωγείο του Συλλόγου μας στην περιοχή Σεπολίων – Κολωνού, απειλήθηκε η νηπιαγωγός,  γιατί είχε αναρτήσει πανό που είχαν ζωγραφίσει οι μαθητές και οι μαθήτριές της με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου απεικονίζονταν περιστέρια της ειρήνης και το διαχρονικό σύνθημα της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη χούντα «ψωμί –παιδεία – ελευθερία». Επίσης, απειλήθηκε γιατί στο νηπιαγωγείο φοιτούν πολλά παιδιά από την Αλβανία. Ο συγκεκριμένος δεν ήταν καν γονέας στο νηπιαγωγείο αλλά κάτοικος της γειτονιάς.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΟΜΗΔΗ, ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΖΕΙΣ

της Νίνας Γεωργιάδου

Αγαπημένε μου Διομήδη,
Επανέρχομαι με μια δεύτερη επιστολή διότι έχω μείνει εμβρόντητη!
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το πόρισμα του Τσεβά για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, βλέπω το όνομά σου ανάμεσα σε τόσα άλλα κι όμως μαθαίνω πως δεν είσαι νεκρός. Πώς μπόρεσες να συμβάλεις σ’ αυτή την ιστορική παραχάραξη;
Δεν ξέρω πια τι να υποθέσω.
Όμως ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή γιατί η συναισθηματική μου φόρτιση κάνει τον πρόλογο δυσνόητο.
Ίσως οι διευκρινίσεις που ακολουθούν να περιττεύουν, μιας και, όντας ζωντανός, έχεις προσωπική αντίληψη όσων συμβαίνουν και συνταράσσουν την εντελώς κοινή γνώμη. Φοβάμαι όμως ότι η ανωριμότητα που σε οδήγησε σ’ αυτή τη σκευωρία, εξακολουθεί να σε εμποδίζει από το να δεις τα πράγματα με την κρυστάλλινη ενάργεια που θα στα παραθέσω.
Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε μια πολύ πατριωτική οργάνωση, πατριωτικότερη των συνήθων πατριωτών, η οποία αποκαθιστά ιστορικές αλήθειες (βάναυσα διαπομπευμένες από αντιπατριώτες) αναδεικνύει το μεγαλείο της φυλής, καθώς και τον ευλύγιστο πλούτο της νεοελληνικής μας γλώσσας.
Με συγχωρείς που παρεκκλίνω λιγάκι της ουσίας, προκειμένου να σε ενημερώσω λεπτομερειακά. Με μια ονομασία που επιτέλους παραπέμπει σε φως στο βάθος του τούνελ και  καθώς συνδυάζεται με το βαρύτιμο μέταλλο, αποκτά διπλή βαρύτητα, τα μέλη της ελπιδοφόρου αυτής οργάνωσης διαθέτουν ένα ζηλευτά δομημένο σωματότυπο ο οποίος, από μόνος του, αποπνέει αισθήματα ησυχίας, τάξης και ασφάλειας.  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2Η ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

H πρώτη ενημέρωση εδώ

Το ένα από τα δύο μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης που είχαν επισκεφθεί αρχές Νοεμβρίου αρμόδιο υπάλληλο στη ΔΕΗ/ Αριστείδου, πήγε για δεύτερη φορά την ημέρα που με βάση το λογαριασμό της, θα εκδιδόταν «εντολή διακοπής» (είχε συμφωνηθεί αυτή η συνάντηση με τον υπάλληλο).
Τα νέα στοιχεία είναι :
Η ΔΕΗ δεν θα βάλει κωδικό στο χαράτσι, όπως κάνουν για τα υπόλοιπα ποσά του λογαριασμού, έτσι ώστε στο σύστημά της να απεικονίζεται ότι το ποσό που δεν πληρώνεται είναι το χαράτσι.
Δηλαδή, η ΔΕΗ υποχρεώνεται (ενάντια στο ίδιο το συμφέρον της ως εταιρείας) να συμψηφίζει το Χαράτσι με το ρεύμα, ώστε να μπορεί να εκδίδει τρομοκρατικές εντολές διακοπής, με στόχο να εισπράττονται τα ποσά.
Με βάση αυτές τις εξελίξεις:
• Ανανεώνουμε την ετοιμότητα της Λαϊκής Συνέλευσης για την αντιμετώπιση προσπαθειών διακοπής ρεύματος που θα επιχειρηθούν.
• Συζητάμε και οργανώνουμε άμεσα την απάντησή μας προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ, που αποδέχεται το ρόλο του εκβιαστή - φοροεισπράκτορα. Προτείνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες προς κάθε συλλογικότητα που παλεύει να μην πληρωθούν τα χαράτσια τους. Αξιοποιούμε και τη νομική οδό.
  •  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ.
  • ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ.
  • ΔΕΝ ΑΥΤΟ – ΚΑΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ!
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΦΙΛΟΥΣ & ΓΝΩΣΤΟΥΣ.
Τελικός στόχος
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/11, 6.30 ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΜΕΤΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Λαϊκή συνέλευση όπως είχε αποφασίσει, με την ανακοίνωση των μέτρων καλεί όλους σε αγωνιστική διαδήλωση στις γειτονιές μας.
Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
ΟΛΟΙ στους δρόμους
ΟΛΟΙ στην απεργία
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Την Παρασκευή, 2/11, δύο μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης επισκέφθηκαν αρμόδιο υπάλληλο στη ΔΕΗ/ Αριστείδου. Κάτοικοι της Ακ. Πλάτωνα, έχουν λογαριασμό που έληξε τέλη Οκτώβρη – αρχές Νοέμβρη, περιέχει τη 2η δόση του χαρατσιού 2012 και τυπωμένη την απειλή «διακοπής λόγω οφειλής ρεύματος» επειδή δεν είχε πληρωθεί η 1η δόση με τον προηγούμενο λογαριασμό.
Με βάση τη συζήτηση που έγινε, προκύπτουν τα εξής:
1. Το σοβαρότερο πρόβλημα από τη μη πληρωμή χαρατσιού, φαίνεται να το αντιμετωπίζει η ίδια η ΔΕΗ.
• Αν αποδίδει σαν χαράτσι τα χρήματα που καταβάλλονται για την ενέργεια και τα λοιπά τέλη, χάνει σημαντικά έσοδα, ενώ
• Αν αποπειραθεί να κόψει το ρεύμα σε αυτούς που μπορούν με βάση τις πληρωμές τους να αποδείξουν ότι δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, έρχεται σε αντίθεση με την περσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
2. Για να ξεπεράσουν αυτόν το «γόρδιο δεσμό» για τη ΔΕΗ, με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν ανεπίσημα, φαίνεται να προσανατολίζονται στα εξής:
• Να βάλουν κωδικό στο χαράτσι, όπως κάνουν για τα υπόλοιπα ποσά του λογαριασμού, έτσι ώστε στο σύστημα της ΔΕΗ να απεικονίζεται ότι το ποσό που δεν πληρώνεται είναι το χαράτσι.
• Αν γίνει αυτό, δεν θα εκδίδουν εντολές διακοπής ρεύματος λόγω της γνωστής απόφασης του ΣτΕ.
• Μετά και την 3η ή 4η απλήρωτη δόση, θα στέλνουν το σύνολο του χαρατσιού στην Εφορία.
ΟΠΟΤΕ:
- Συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε το ΧΑΡΑΤΣΙ γιατί δεν μπορούν να μας κόψουν το ρεύμα.
- Δεν υπάρχει λόγος να πάμε στην Εφορία για να κάνουμε τη διαδικασία διαχωρισμού του ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ από τη ΔΕΗ. Η Εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών που «δίνει αυτή τη δυνατότητα» είναι ο τρόπος για να βρουν, κυρίως, αυτούς που δεν πλήρωσαν το 2011. Οι Εφορίες βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να βρουν και να βεβαιώσουν το ΧΑΡΑΤΣΙ για το 2011 με βάση τις καταστάσεις που έχει στείλει η ΔΕΗ.
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ.
  • ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
  • ΔΕΝ ΑΥΤΟ – ΚΑΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ!
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΦΙΛΟΥΣ & ΓΝΩΣΤΟΥΣ.

Τελικός στόχος
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ & ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!



Με κοινές δράσεις αλληλεγγύης όπως απεργίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, τα συνδικάτα της Ευρώπης θα εκφράσουν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου την αντίθεσή τους στα βάναυσα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της ΕΕ.

Στη διακήρυξη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, η οποία υιοθετήθηκε στη συνεδρίαση της ΣΕΣ, στη Μαδρίτη, στις 17 Οκτωβρίου, επισημαίνονται οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία από τα μέτρα που επέβαλλαν οι δανειστές.


http://europeanstrike.org/people-of-europe-rise-up/


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/11/2012

Λάθος πόρτα χτύπησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που προσπάθησαν «νταβατζιλίδικα» να πλασάρουν φτηνούς εργάτες σε υπεργολάβο σε οικοδομή στην Καλλιθέα. Προειδοποιούμε τους νοσταλγούς του Χίτλερ και του ναζισμού να μην ξαναεπιχειρήσουν να απειλήσουν κανέναν οικοδόμο, γιατί θα βρουν απέναντί τους το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και όλους τους οικοδόμους, έλληνες και μετανάστες.
Τα νταηλίκια τους δεν περνάνε εδώ.Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Αν δεν γνωρίζουν, λόγω περιορισμένης αντίληψης και εμπειρίας, τι σημαίνει ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, τότε καλά θα κάνουν να ρωτήσουν κανένα παλιότερο από το σινάφι τους ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσουν τα αφεντικά τους. Αυτοί θα τους πουν στα σίγουρα πώς λύνουν τα ζητήματα οι οικοδόμοι με μπροστάρη το ταξικό τους ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα.Αυτό το σάπιο σύστημα γεννά και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης με στόχο να διαφυλάξει και να διευρύνει την κερδοφορία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοκατασκευαστών. Αυτό το σύστημα υπηρετούν και οι φασίστες. Γι’ αυτό, το εργατικό κίνημα θα σκορπίσει και αυτούς, μαζί με τους άλλους κολαούζους του συστήματος.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30μ.μ. - ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153 (ισογ.)

Καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε για να δούμε:
1. Tις εξελίξεις και τα μέτρα που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση, τις απεργίες της επόμενης εβδομάδας κλπ.
    Να οργανώσουμε την ενημέρωση στη γειτονιά και τις δράσεις μας

2. Ο χώρος που ετοιμάζουμε (Αμφιαράου 153) και θα γίνει και η συνάντησή μας, 
    χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή μας, διαθεσιμότητες για καθάρισμα, βάψιμο και πολλά άλλα. 
    Θα τα κουβεντιάσουμε από κοντά.
    Για να γνωρίζουμε και να προγραμματιστούμε το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ υπάρχουν κουπόνια για οικονομική ενίσχυση που πρέπει όλοι να πάρουμε για διάθεση στον κόσμο

3. ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗ

Ένα εξαιρετικό βίντεο ετοίμασαν οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων για το περίφημο σχόλειο του βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρου, που δεν θεωρούσε το Σοφοκλή Σχορτσιανίτη αρκετά... Άρειο για τα γούστα του...

Απολαύστε:

http://www.dailymotion.com/video/xur99f_byyyyy-yyyyyyyy-yyyy-yyyyyyyyyyyy_news


Αρχειοθήκη ιστολογΙου