Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Απόπειρα διακοπής ρεύματος

Στις 26 Μαρτίου, παρουσιάστηκε συνεργείο για διακοπή ρεύματος σε σπίτι μέλους της Λαϊκής Συνέλευσης.
Μένει στον Άϊ Γιώργη – Ακ. Πλάτωνα και ο πρώτος λογαριασμός που περιείχε το χαράτσι έληγε στις 7 Νοεμβρίου 2011.
Το χαράτσι δεν πληρώθηκε ούτε σε αυτόν, ούτε στον επόμενο με λήξη 5/1/2012 που περιείχε και τις δύο δόσεις, ούτε στον τελευταίο με λήξη 8/3/2012 που περιείχε πάλι ως ανεξόφλητο ποσό το σύνολο του χαρατσιού.
Το μέλος μας πήγε στη ΔΕΗ (Αριστείδου – Αθήνα) και μετά από αρκετή ταλαιπωρία (αρχικά δεν ήθελαν να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τους λόγους διακοπής) έμαθε τα εξής:

1. Από το ποσό που καταβλήθηκε για τον 1ο λογαριασμό κράτησαν ότι αφορούσε τη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα (δήμο, ΕΡΤ).
2. Το ποσό που καταβλήθηκε για τον δεύτερο και αντιστοιχούσε στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα, λένε, ότι το «κούμπωσαν» στον προηγούμενο λογαριασμό που θεωρείται ανεξόφλητος. Δηλ. για μέρος του χαρατσιού!
3. Το ποσό που καταβλήθηκε για τον τρίτο και αντιστοιχούσε, πάλι, στη ΔΕΗ και τα υπόλοιπα, λένε, ότι το «κούμπωσαν», ξανά, στον πρώτο λογαριασμό που θεωρείται ανεξόφλητος. Δηλ., ξανά, για μέρος του χαρατσιού!
Έτσι, εμφανίζεται το μέλος μας, να έχει πληρώσει περίπου το μισό της 1ης δόσης του χαρατσιού και να χρωστάει δύο ολόκληρους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ και με το εξώδικο δήλωνε πως δεν πληρώνει το χαράτσι.
Επειδή,
- Η συγκεκριμένη ενέργεια της ΔΕΗ αποτελεί εμπαιγμό σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, και στην ουσία κλοπή
- Η ΔΕΗ φαίνεται να μην παίρνει υπόψη της τα εξώδικα
- Η ΔΕΗ με βάση το ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει τους λογαριασμούς, απέκρυψε την ενέργεια στην οποία προχωρούσε ( θα έπρεπε στον τρίτο λογαριασμό στη θέση «ανεξόφλητο ποσό» να εμφανίζεται ένα τελείως διαφορετικό ποσό που θα αντιστοιχούσε στα ποσά του ρεύματος – των υπόλοιπων και του χαρατσιού που χρωστούνται κατ΄ αυτούς, αλλά εμφανίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο συνολικό χαράτσι), και παραπλανεί πελάτη της με ψευδείς πληροφορίες,
Χρειάζεται στη Λαϊκή Συνέλευση να συζητηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτής της πρακτικής πριν εξαπλωθεί σε όλους.
Να συζητήσουμε αν θα προχωρήσουμε σε νέο εξώδικο για την κλεψιά ή σε ασφαλιστικά μέτρα, μια και δεν χαμπαριάζει από εξώδικα.
Το μέλος μας την Παρασκευή έχει συνάντηση με τον Παλαιολόγου, δικηγόρο που μας είχε ενημερώσει και συντάξει το εξώδικο, και θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση στη Λαϊκή Συνέλευση, την Κυριακή.
Τώρα ξέρουμε. Όταν είμαστε ΜΑΖΙ μας φοβούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου