Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Υπερασπιζόμαστε δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες - Αγωνιζόμαστε ενάντια στη βία και τη βαρβαρότητα

Σύσκεψη, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, 20:30 
στο 144ο Δημοτικό Σχολείο (Χατζηαποστόλου & Μετοχίτη, Σεπόλια).

Η σημερινή κοινωνική κατάσταση δεν χρειάζεται να αναλυθεί διεξοδικά. Όλοι έχουν έναν ή παραπάνω ανέργους στο σπίτι, έχουν απώλειες στα εισοδήματα και αρκετοί από εμάς δυσκολεύονται ακόμα και να καλύψουν τις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες.
Σε αυτή την κατάσταση «μισής ζωής» έρχεται να προστεθεί η καθημερινά αυξανόμενη βία και βαρβαρότητα. Πρώτο το κράτος είναι εδώ ενάντια στους πολίτες του: πρώτα η φορομπηξία μέχρι εξάντλησης και ακολουθεί η τιμωρία όποιου τολμήσει να σηκώσει κεφάλι. Πράγματα που μέχρι τώρα ήταν αυτονόητα πλέον τιμωρούνται όπως η απεργία, η διαδήλωση, η άρνηση συμμόρφωσης στον παραλογισμό.
Στη γειτονιά μας, την 4η Δημοτική Κοινότητα, συμπολίτες μας διώχτηκαν από τις Αρχές γιατί υπερασπίστηκαν ανοιχτά το συνταγματικό δικαίωμα στη διαδήλωση και υπερασπίστηκαν συνανθρώπους τους που είχαν πέσει θύματα «υπερβάλλοντα ζήλου» της αστυνομίας.

Σαν να μην έφταναν αυτά καθημερινά βιώνουμε τον παραλογισμό να βομβαρδιζόμαστε με το μήνυμα ότι οι υπαίτιοι για όλα τα δεινά μας είναι οι μετανάστες και όχι οι δανειστές μας. Το χειρότερο είναι ότι μια μερίδα κόσμου αυτό το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό. Η εδραίωση του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής μέσα από την καθημερινή προβολή του από τα ΜΜΕ έχει σπάσει ένα απόστημα που χρόνια μέσα της έκρυβε η ελληνική κοινωνία.
Κράτος και παρακράτος λοιπόν, σε απόλυτη σύμπραξη θέλουν να μας οδηγήσουν στην κοινωνική βαρβαρότητα. Θέλουν να κατηγορούμε πάντα τον πιο βολικό αποδιοπομπαίο τράγο, να σκοτωνόμαστε για μια θέση στον κάδο των σκουπιδιών που θα βρίσκουμε τρόφιμα. Αυτό το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, μολύνει κάθε μέρα την κοινωνία μας και τη γειτονιά μας. Απειλεί άμεσα τα παιδιά μας και εμάς.
Οι συντονισμένες δολοφονικές επιθέσεις των Χρυσαυγιτών σε μετανάστες, συνδικαλιστές, εργάτες, αριστερούς και σε όσους “αποκλίνουν” από τα άρια πρότυπα τους, οι επιθέσεις ακόμη και στην περιοχή μας σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και προσευχής, οι καταστροφές σε μαγαζιά μεταναστών, οι απειλές σε παιδαγωγούς - όπως πρόσφατα σε νηπιαγωγό σε σχολείο του Κολωνού, εξαιτίας του πανό που ανάρτησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου- αλλά και η αυξανόμενη φημολογία περί ανοίγματος γραφείων της ναζιστικής συμμορίας στην περιοχή, θα πρέπει να ενεργοποιήσουν και να σταθεροποιήσουν τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας.
Απάντηση μας στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τη βαρβαρότητα είναι η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η υπεράσπιση του ανθρώπου κι όχι του νόμου της ζούγκλας και της επιβίωσης του ισχυρότερου.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε κάθε φορέα που αναπτύσσει τη δράση του στην περιοχή μας αλλά και κάθε άνθρωπο που έχει τις ίδιες ανησυχίες με μας, σε σύσκεψη-διαβούλευση, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τη βαρβαρότητα και τον εκφασισμό την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στο 144ο Δημοτικό Σχολείο (Χατζηαποστόλου & Μετοχίτη, Σεπόλια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου