Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

agrotopia

Τη Δευτέρα 18/02/2013 στις 18:30 θα γίνει παρουσίαση της πλατφόρμας του δικτύου χωρίς μεσάζοντες του 4ου δημοτικού διαμερίσματος (agrotopia.gr) στο στέκι της συνέλευσης Αμφιαράου 153 (κοντά στο μετρό Σεπολίων).
(Η παρουσίαση θα τελειώσει γύρω στις 19:30-20:00 για όποιον θέλει να συμμετάσχει στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision των απολυμένων στα καταστήματα Metropolis).

Το εγχείρημα
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας που δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες. Παρόλα αυτά υπάρχουν έμποροι – κοινώς μεσάζοντες – οι οποίοι εδώ και δεκαετίες εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς και κερδοσκοπούν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Με αφορμή τα παραπάνω θεωρούμε ότι έχει φτάσει η ώρα τέτοια φαινόμενα να εξαλειφθούν. Αυτό μπορεί να επέλθει μόνο με την ενεργή συμμετοχή του καθένα και της καθεμιάς μας. Πρέπει μέσα από την καθημερινή μας δραστηριοποίηση να σταματήσουμε κάθε τι που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε σε βάρος των ζωών μας. Να παλέψουμε να μην βρεθεί κανένας συνάνθρωπος μας εκτεθειμένος και ανυπεράσπιστος απέναντι στην κρίση.
H προσπάθεια αυτή εφορμάται από τα εκατοντάδες εγχειρήματα αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, έχει ως βάση της την προσφορά του καθενός και της καθεμιάς μας και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί το τεχνικό μέσο για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η εξάλειψη των μεσαζόντων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα AGROtopia δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να εγγραφούν και να παραγγείλουν προϊόντα, στις ομάδες να οργανώσουν μια διάθεση προϊόντος, στους παραγωγούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πώληση των γεωργικών τους προϊόντων.
Ενθαρρύνουμε κάθε ομάδα πολιτών, συνέλευση γειτονιάς ή εθελοντική ομάδα που θέλει να διοργανώσει διάθεση αγροτικών προϊόντων να επικοινωνήσει μαζί μας.
Τρόπος Χρήσης
Αρχικά επιλέξετε το μενού ανάλογα με την ιδιότητά σας
Αν είστε καταναλωτής παραγγείλετε τα προϊόντα που επιθυμείτε από την σχετική διάθεση προϊόντος που φαίνεται στις ανακοινώσεις της κεντρικής σελίδας
Αν είστε παραγωγός ή ομάδα που θέλει να οργανώσει μια διάθεση επιλέξετε στο κεντρικό μενού το σχετικό πεδίο και συμπληρώστε την φόρμα. Η ομάδα του site θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για τις περαιτέρω ενέργειες.
Διάθεση Προϊόντων

Βιολογικός Λάδι Λακωνίας
Βιολογικό Λάδι Αρκαδίας
Μέλι (Δασόμελο) Λακωνίας
Φακές Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου