Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Γονείς 3ου ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 3ου ΓΕΛ Περιστερίου συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών
Πιστεύει ότι είναι αγώνας δίκαιος και επιβεβλημένος ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, αγώνας ενάντια στην εφαρμογή της εξαθλίωσης των ανθρώπων που η κοινωνία - και όχι η τρικομματική των μνημονίων – έχει αναθέσει τη μόρφωση των παιδιών μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς που τελειώνει, σε δύο συνελεύσεις και δύο επιστολές του προς τους γονείς, τόνιζε τις συνέπειες της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής για το δημόσιο σχολείο και το μέλλον της νεολαίας:

Με τις συγχωνεύσεις σχολείων που τώρα θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων των 30 μαθητών σε κάθε τάξη.
Με τα δανεικά βιβλία για ένα χρόνο, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση των κτηρίων ακόμα και όταν αυτά δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας, όπως το δικό μας σε έντονη βροχή.
Με τη μείωση των θέσεων για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ και την προώθηση του «νέου Γενικού και Τεχνολογικού Λυκείου» που θα βαθύνει το χαρακτήρα του «σχολείου – εξεταστικό κάτεργο» και θα οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες στη γενική μόρφωση και στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Συμμετείχαμε και καλούσαμε σε συστράτευση τους γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν Παιδείας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Να στηρίξουμε με κάθε μορφή τον αγώνα των εκπαιδευτικών.
Να απαιτήσουμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το κατάπτυστο «Προεδρικό Διάταγμα».
Να αρνηθούμε την προπαγάνδα για «κοινωνικό κανιβαλισμό» από τα χαλκεία της δήθεν ενημέρωσης.
Να μην δεχθούμε τον χλευασμό μας με το δήθεν ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την «εξασφάλιση της ηρεμίας των μαθητών και των οικογενειών τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις». Η πλειοψηφία αυτών των οικογενειών, όπως και των δικών μας, έχει χάσει προ πολλού την ηρεμία της γιατί μετράει ανεργία, απλήρωτους μισθούς, βίαιη μείωση εισοδήματος, φορολογική εξόντωση και χρέη.
Η κυβέρνηση μετέτρεψε των αγώνα των εκπαιδευτικών σε αγώνα για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Με το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρο της προκαταβολικής ποινικοποίησης της απεργίας τους, μετατρέπει κάθε απεργιακή και αγωνιστική κινητοποίηση σε «ιδιώνυμο αδίκημα».
Ο αγώνας ενάντια στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι αγώνας όλων μας. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες.
Υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια Εκπαίδευση, το δικαίωμα στην εργασία και την απεργία.
Για να έχουν οι γενιές των παιδιών μας ΜΟΡΦΩΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου