Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Η Ανακοίνωση – Καταγγελία μοιράστηκε στη συνεδρίαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, όπου παρέμειναν οι σύμβουλοι των δημ. παρατάξεων Καμίνη και Κακλαμάνη. Οι άλλες 4 δημοτικές παρατάξεις αποχώρησαν από τη συνεδρίαση , μετά την απόρριψη του αιτήματος να αναβληθεί τουλάχιστον η συζήτηση των θεμάτων που αφορούσαν σημαντικά ζητήματα της πόλης και των κατοίκων, όπως ήταν και αυτά της Ακ. Πλάτωνος – Μουζάκη.

Για ποια προστασία του Πολιτισμού, για ποια προστασία της ζωής των κατοίκων στις γειτονιές αυτής της πόλης, για ποια ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας των πολλών, να μιλήσεις και, κυρίως, σε ποιους;
Αυτές τις μέρες που το Σύνταγμα της Ελλάδας παραβιάζεται ακόμη πιο ωμά και ξεδιάντροπα από την τριμερή κυβέρνηση, που η κοινοβουλευτική δημοκρατία βυθίζεται στο μαύρο που σκέπασε το ραδιοτηλεοπτικό σήμα της δημόσιας τηλεόρασης,
Η θέση της δημοτικής παράταξης που διοικεί το Δήμο της Αθήνας και εκλέχθηκε από τους πολίτες του ως δημοκρατική, θα έπρεπε να είναι δίπλα στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ και το λαό που αγωνίζεται μαζί τους για:

• Το δικαίωμα στη δουλειά
• Για να μην παραδοθεί η ενημέρωση στα μεγάλα διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα
• Για πλουραλιστική ενημέρωση σε δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Επέμεινε όμως να είναι εδώ, για μια συνεδρίαση, όπου ανάμεσα στα άλλα, θα περάσει με διαδικασίες και επιχειρήματα «έκτακτης ανάγκης» την τοπική τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού της Αθήνας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας πολυεθνικής στο χώρο του πρώην Μουζάκη.
Η σύμπτωση είναι καταλυτική, μιλάει από μόνη της και μας απαλλάσσει από τον κόπο να απευθυνθούμε σε προαποφασισμένους υπέρ της ARTUME και :
Ενάντια στην προστασία του πολιτισμού, με τη μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου της Ακ. Πλάτωνος σε «αυλή» για αξιοποίηση από το εμπορικό κέντρο.
Ενάντια στην προστασία του περιβάλλοντος της πόλης και της ποιότητας ζωής μας, αφού δεν έχουν ούτε τη δύναμη να συνταχθούν με το Συμβούλιο της Επικρατείας για μείωση του συντελεστή δόμησης και στο χώρο του πρώην Μουζάκη.
Ενάντια στην επιβίωση εκατοντάδων μικρών εμπορικών επιχειρήσεων από το Περιστέρι μέχρι το κέντρο της Αθήνας.
Η δική μας θέση είναι στο χώρο της ΕΡΤ, στον αγώνα για δουλειά, πραγματική δημοκρατία, ελευθερία. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτός ο αγώνας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να υπερασπιστούμε τα αγαθά του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος από την αδηφαγία της περίφημης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που αλωνίζει πια στην Ελλάδα σαν στο αμπελοχώραφο του παππού της.
Πιστεύουμε στο δίκαιο του αγώνα μας και ποτέ, αγώνας δίκαιος δεν ηττήθηκε
Αθήνα, 13 Ιούνη 2013
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου