Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κοινός αγώνας για την ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς σε άνεργους και ανασφάλιστους. Καλούμε την Παρασκευή 28/3 στις 10 π.μ. στα γραφεία της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ (Αθηνάς 67, ΟΜΟΝΟΙΑ), για μια πρώτη παρέμβαση από τις γειτονιές της Αθήνας.

 Στο στέκι Της Λαϊκής Συνέλευσης κάθε Τετάρτη 6.30-8.30 μ.μ. θα μπορεί κάθε εργαζόμενος και άνεργος να απευθύνεται να συζητά, να μαθαίνει πληροφορίες και νομική κάλυψη πάνω σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Ζούμε μια καταστροφική πολιτική που επί 5 χρόνια τώρα το μόνο που κάνει είναι να γεννά φτωχούς-ανασφάλιστους- απλήρωτους-άστεγους και 1.5 εκατ. άνεργους.
Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της χώρας αυτοί που δουλεύουν είναι οι λιγότεροι, κάνοντας την καθημερινή επιβίωση μια πραγματική μάχη.
ΜΜΕ και οι καναλάρχες μας καλούν να πανηγυρίσουμε μαζί με ΜΠΑΡΟΖΟ-ΣΑΜΑΡΑ-ΒΑΝΙΖΕΛΟ για τα νέα επιτεύγματα τους, που οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση χιλιάδες από εμάς, δεν μπορούν όμως να κρύψουν την πραγματικότητα που ζούμε στις γειτονιές της Αθήνας:


• Με τις αποστολές σημειωμάτων για κατασχέσεις-πλειστηριασμούς

• με τη συνεχιζόμενη κλοπή μισθών συντάξεων-επιδόματων,

• με την αρπαγή σπιτιών και των όποιων μικροκαταθέσεων

• με την απελευθέρωση των απολύσεων.


Εμείς άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, φτωχοί και ανασφάλιστοι αναγκαζόμαστε να «κόβουμε» από την καθημερινή διατροφή ή να «παρκάρουμε» τους απλήρωτους λογαριασμούς, για να πληρώνουμε είτε αυτό αφορά την περίθαλψη, τα φάρμακα, την επίσκεψη στο γιατρό, είτε την καθημερινή μας μετακίνηση.

Πίσω από τους πανηγυρισμούς για το μοίρασμα 530 εκατ. από το πρωτογενές «πλεόνασμα» στα σώματα ασφαλείας( με κάτω από 1500 ε μικτά) και ένα μικρό τμήμα «απόκληρων», χρειάζεται να απαιτήσουμε τα στοιχειώδη για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους πάνω από 1,5 εκατ. Άνεργους.

Η Παιδεία, η Υγεία, η κατοικία, η Μετακίνηση αποτελούν κοινωνικά αγαθά. 

Η χρήση των κοινωνικών αγαθών πρέπει να διασφαλίζεται για όλους μας.


Γι’ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Έκδοση κάρτας ελεύθερης πρόσβασης για τους άνεργους-τους «κοινωφελείς» και με «βάουτσερ» εργαζόμενους καθώς και για όσους εργάζονται με προγράμματα ενίσχυσης του εργοδότη, επιδοτούμενα με πόρους από ΟΑΕΔ ή ΕΣΠΑ.

Η Λαϊκή Συνέλευση ΚΟΛΩΝΟΥ-ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ, μαζί με άλλες συνελεύσεις στην Αττική, που παίρνουν πρωτοβουλίες για τα προβλήματα των ανέργων, θεωρεί την ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ως δικαίωμα και όχι ως προνόμιο όσων έχουν να πληρώσουν.

ΚΑΛΟΥΜΕ σε κοινό αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση στη μετακίνηση, άνεργους- ανασφάλιστους, δημιουργώντας μια Παναθηναϊκή πρωτοβουλία που θα επιβάλλει
στην πράξη το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στα μέσα μεταφοράς.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/3 στις 10 π.μ. στα γραφεία της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ (Αθηνάς 67, ΟΜΟΝΟΙΑ), για μια πρώτη παρέμβαση από τις γειτονιές της Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου