Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ», ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ & ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ.


 Κυριακή 4 Μάη 

"Αξιοπρέπεια, συναδελφική αλληλεγγύη και εργατική πάλη"  
είναι το μήνυμα που στέλνουν τα μέλη των σωματείων εργαζομένων και των πρωτοβουλιών ανέργων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.


Στη συζήτηση συμμετείχαν:

Proledialers τηλ/τες - τηλ/τριες (συλλογικότητα εργαζόμενων- ανέργων), Σωματείο εργαζομένων στη WIND-VODAFONE, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης", Πρωτοβουλία attack στην επισφάλεια και την ανεργία, Πρωτοβουλία V for Voucher - ades, Σωματείο Ξενόγλωσσων καθηγητών στην Ιδ. Εκπαίδευση, Συνέλευση ανέργων/εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία και στα προγράμματα ΟΑΕΔ / ΕΣΠΑ.  



Σημαντική η παρέμβαση των εκπροσώπων των φορέων, οι οποίοι περιέγραψαν τα αποτελέσματα του νέου "success story"στην εργασία και στην ανακύκλωση των ανέργων μέσω των προγραμμάτων "Κοινωφελούς Εργασίας", ΕΣΠΑ και Voucher, αλλά και της ενοικιαζόμενης ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας.  


"Λένε ωφελούμενοι εννοούνε σύγχρονοι σκλάβοι" είναι το συμπερασμα στο οποίο καταλήξαμε όλοι και όλες μετά τη συζήτηση και δεσμευτήκαμε να αναδείξουμε από την πλευρά μας, σε επίπεδο γειτονιάς, τις συνθήκες του εγασιακού μεσαίωνα που βιώνουν και να στηρίξουμε τους αγώνες τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου