Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


 Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ανέγερση της εγκατάστασης στέγασης της ψηφιακής εκπαιδευτικής έκθεσης Ακαδημίας Πλάτωνος, σε διαμορφωμένο ελεύθερο χώρο πρασίνου, στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου – Κρέοντος.

Οι κάτοικοι και οι συλλογικότητες της περιοχής είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή μιας απόφασης που είναι λανθασμένη και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Έχουμε γράψει αναλυτικά τους λόγους σε υπομνήματα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κυρίως προς το δήμο Αθηναίων που είναι ο υπεύθυνος του έργου, από τον Σεπτέμβριο του 2014. 

Στο έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών της 16/03/2015, που κοινοποιήθηκε προς το δήμο και ταχυδρομήθηκε προς την Επιτροπή Κατοίκων Ακ. Πλάτωνος στις 18/03, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «θα μπορούσε να εξετασθεί εναλλακτικά η χωροθέτηση του Ψηφιακού Μουσείου στο τμήμα του Αρχαιολογικού Άλσους, έναντι της Κρατύλου 20, όπου υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις παιδικής χαράς και μικρού θεατρικού χώρου».
 
Οι κάτοικοι και οι φορείς δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτήν την εναλλακτική λύση γιατί αφενός θα διασωθεί ο διαμορφωμένος ελεύθερος χώρος πρασίνου, αφετέρου η προτεινόμενη θέση είναι συμβατή με την σημασία της εγκατάστασης του Ψηφιακού Μουσείου αφού δεν είναι απομονωμένη όπως η θέση που έχει επιλεγεί σήμερα.

Ρωτάμε το δήμο Αθηναίων:

Ποια είναι η θέση του σχετικά με την πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Σε περίπτωση που είναι αρνητική,

Καλούμε τον δήμο, να εξηγήσει προς τους κατοίκους, δημόσια και με σαφήνεια τους λόγους της τελικής στάσης του.
Αθήνα, 30/03/2015

Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος

Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνος

Πολιτιστικός Όμιλος «Περπερούνα»

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ακ. Πλάτωνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου