Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Προγραμματισμός δράσεων, δραστηριοτήτων και λειτουργίας της Λαϊκής Συνέλευσης 


Τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη έγινε η πρώτη σύσκεψη – συζήτηση στο Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, μετά τις εκλογές της 20/9.

Τα θέματα ήταν:

1. Η συμβολή μας στην οργάνωση της αντίστασης των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην εφαρμογή του 3ουμνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση, με καταιγισμό εφαρμοστικών νόμων μέχρι τέλος 2015 και αρχές 2016, που αφορούν: διευκόλυνση των κατασχέσεων - πλειστηριασμών, ένταση της φοροληστείας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών, χτύπημα ασφαλιστικών - εργασιακών δικαιωμάτων, κλπ.

Με αφορμή την παρουσία στη Λαϊκή Συνέλευση γείτονα που δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετεί δάνειο και κινδυνεύει η πρώτη και μοναδική κατοικία του, αποφασίστηκε ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης των πλειστηριασμών στην πράξη αποτελεί κύρια δράση μας σε συντονισμό και με άλλες συλλογικότητες που αγωνίστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

2. Οργάνωση των δραστηριοτήτων του στεκιού - λειτουργία των ομάδων: Κοινωνικό ιατρείο, Μαθήματα Αλληλεγγύης, Εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα, Πολιτισμός – καλλιτεχνική δημιουργία, «αυτοδιαχειζόμενος καφενές νεολαίας», ποιότητα ζωής στις γειτονιές μας (δημόσιοι χώροι, υποδομές – υπηρεσίες παιδείας και πρόνοιας, κλπ). Αποφασίστηκε να συζητήσουν όλες οι ομάδες και να καταλήξουν σε προτάσεις για δράσεις, εκδηλώσεις, κλπ καθώς και για την πιο δημιουργική λειτουργία τους.

Για την πιο πλατιά συζήτηση και συμμετοχή στη δράση κατοίκων και νέων από τις γειτονιές μας για τα πιο πάνω ζητήματα,, αποφασίστηκε η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, την Κυριακή 18 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, στο Στέκι.

3. Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν στην Αθήνα αναζητώντας καταφύγιο σε διάφορες περιοχές της, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου. 

Η Λαϊκή Συνέλευση κατέληξε ότι η συνέχιση και διεύρυνση της έμπρακτης αλληλεγγύης μας θα βασιστεί στις αρχές της αγωνιστικής αλληλεγγύης και όχι της φιλανθρωπίας, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών πάνω στη ζωή του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας καθώς και για τα δικαιώματα των μεταναστών.

Στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης του κόσμου στις γειτονιές μας με στόχο να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον στον αγώνα για ένα κοινό καλύτερο μέλλον, αποφασίστηκε αρχικά:

- Η κυκλοφορία ανακοίνωσης και καλέσματος για τη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών.
- Η συμμετοχή σε κινήσεις για το συντονισμό των δράσεων σωματείων και συλλογικοτήτων. 

Στη βάση αυτή θα συμμετέχουμε στη σύσκεψη που καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης», τη Δευτέρα 5/10, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΟΕ




Ακολουθεί το κάλεσμα :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου