Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

48 ώρες στο δρόμο
Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στο τέλος Ιουνίου, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Το διήμερο τη συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!

Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!

Η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος-22 Ιουνίου 2011


  • Η λαϊκή συνέλευση Κολωνού που πραγματοποιήθηκε στις 22-06-2011 υπερψήφισε το παραπάνω και αποφάσισε τα εξής,

  1. Κατάληψη εκδοτηρίων του Μετρο Σεπολίων την Δευτέρα 27 Ιουνίου από τις 6 π।μ ως τις 9 π.μ, με σκοπό την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, μοίρασμα φυλλαδίων με κείμενο της συνέλευσης του Συντάγματος και προσθήκη πανό.
  2. Συγκέντρωση στο μετρό των Σεπολίων την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 7 μμ για μετάβαση στο Σύνταγμα.
  3. Προβολή του ντοκιμαντέρ "Debtocracy" (Χρεοκρατία) την Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 9 μμ. Γίνεται προσπάθεια για να δώσει το παρόν ο Άρης Χατζηστεφάνου, δημιουργός του ντοκιμαντέρ.
  4. Συνεργασία με γειτονικές λαϊκές συνελεύσεις (πατησίων, πετραλώνων κτλ)

http://sineleusikolonou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου