Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ

Μια πολύ καλή εκδήλωση με τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη αίθουσα του 144 δημοτικού σχολείου. Μετά το άνοιγμα της Ντίνας από τον Αριστοτέλη ο λόγος δόθηκε στους Διονύση, Χάρη, Μανώλη και Σπύρο εργάτες της Χαλυβουργίας. Μας περιέγραψαν το πως δουλεύουν όλα αυτά τα χρόνια, τις δυσκολίες και τους κινδύνους της δουλειάς τους αλλά και το πως και γιατί προχώρησαν σε αυτή την απεργία που κρατά σχεδόν δύο μήνες. Ξεκάθαρη ήταν η αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν μέχρι τη νίκη. Τόνισαν ιδιαίτερα το θέμα της αλληλεγγύης λέγοντας ότι αυτό τους κρατάει. Το πόση σημασία δίνουν στην αλληλεγγύη το εξέφρασαν με την έκκλησή τους να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος καθημερινά στο εργοστάσιο αλλά και με την "άρνησή" τους να παραλάβουν την υλική και χρηματική βοήθεια που συγκεντρώθηκε! Αυτά στο εργοστάσιο μας έλεγαν! 
Μας περιέγραψαν το πως οργανώνουν την απεργία τους και πως περιφρουρούν καθημερινά το εργοστάσιο με βάρδιες, μας είπαν για τα εργοστάσια στο Βόλο και τον αντίπαλο ρόλο που έχει αναλάβει ουσιαστικά η ηγεσία του εκεί σωματείου. Απάντησαν με ήρεμο τρόπο σε όλες τις ερωτήσεις - τοποθετήσεις που έγιναν. Ερωτήσεις που αφορούσαν και το γενικότερο εργατικό κίνημα και τους τρόπους αντίδρασής του. Για την πρόταση του σωματείου μέχρι και για το αν υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης του εργοστασίου από τους ίδιους.
Η συζήτηση ήταν πολύ καλή και η ανταπόκριση του κόσμου της γειτονιάς θετική παρά τη δύσκολη μέρα μαζεύτηκαν χρήματα (480 ευρώ) και τρόφιμα. 
Μετά ακολούθησε γλέντι το οποίο μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζεται. Αποχωρώντας οι απεργοί τους υποσχεθήκαμε ότι θα πηγαίνουμε στο εργοστάσιο όσο πιο συχνά μπορούμε και όλοι μαζί ευχηθήκαμε το επόμενο μεγάλο γλέντι να γίνει εκεί γιορτάζοντας τη νίκη τους! 













1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω να είναι γρήγορα έτοιμα και τα video γιατί αυτή η εκδήλωση της Λ.Σ. Κολωνού - Σεπολίων - Ακ. Πλάτωνος για την έκφραση της συμπαράστασης και αλληλεγγύης μας σε αυτόν τον σκληρό και ηρωϊκό αγώνα των χαλυβουργών, ήταν πράγματι πολύ καλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογΙου