Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ"

1/4/2012
Καμία δίωξη στους πολίτες της Χαλκίδας που δικάζονται στις 30 Μαρτίου 2012 για "προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας"!
Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία και σχημάτισε δικογραφία κατ' αυτών για "προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας" (άρθρο 168.2 του Ποινικού Κώδικα).
Ο λαός μας δε θεωρεί πλέον τον κ. Παπούλια "ανεύθυνο θεσμικό άρχοντα", αλλά συνεργό στα κοινωνικά εγκλήματα που συντελούνται. Κι αυτό το διατράνωσε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, το έδειξε και στην πόλη μας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούν, την στιγμή που ο λαός πεινάει και τα παιδιά μας μεταναστεύουν, να περιφέρονται ανά την Ελλάδα, με τη φρούρηση πολυάριθμων δυνάμεων καταστολής και δίπλα τους, οι ασφαλίτες να κάνουν συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονται. ΑΥΤΟ συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και όχι η διαμαρτυρία των πολιτών.
  • Να καταργηθεί επιτέλους το άρθρο 168 του Ποινικού Κώδικα.
  • Είμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συμπολίτες μας
  • Δηλώνουμε ότι το ίδιο "αδίκημα" διαπράξαμε και εμείς
  • Η πιο αποτελεσματική αλληλεγγύη στους διωκόμενους, η απάντηση μας στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού είναι μία: η συνέχιση της κλιμάκωσης του αγώνα μας ενάντια στον κοινωνικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δανειστές και η κυβέρνηση, ενάντια στην κοινωνική κατεδάφιση - λεηλασία της χώρας και του λαού.
  • Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Ο αγώνας μας δεν είναι εκδήλωση προσκοπισμού ή ελεημοσύνης, δεν είμαστε "φιλάνθρωποι" διεκπεραιωτές. Όλοι μαζί μπορούμε, με την καθημερινή μας αντίσταση παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και την αυτοοργάνωση.
  • Τονίζουμε την ανάγκη για επικοινωνιακή οργάνωση των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων, ώστε, σε κάθε περίπτωση καταστολής της πολιτικής διαμαρτυρίας, να υπάρχει στη διάθεση του καθενός δίκτυο για άμεση ενεργοποίηση μαζικής έμπρακτης αλληλεγγύης.
"Πρωτοβουλία για Ομάδες Έμπρακτης Αλληλεγγύης Χαλκίδας - Αντίσταση σε κάθε γειτονιά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου