Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στις 28/6 στην Αθήνα η δίκη των συλληφθέντων που δικάζονται για "προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας"

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΔΩ.


Ανήμερα των Θεοφανείων στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε 5 πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία με κύρια συνθήματα "ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73" "λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς"και σχημάτισε δικογραφία κατ’ αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθρ. 168.2 Π.Κ).

Η δίκη των 5 συλληφθέντων -που είχε οριστεί στη Χαλκίδα για την Παρασκευή 30 Μαρτίου- παραπέμφθηκε τελικά σε δικαστήριο της Αθήνας με βούλευμα του Αρείου Πάγου. Η δικαιολογία για την αυταρχική και εσπευσμένη μεταφορά της δίκης, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, ήταν ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς, όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ''υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας''.

Οι σύγχρονες πολιτικές εξουσίες, αφού λεηλάτησαν βίαια την κοινωνία, επικαλούνται υποκριτικά την ειρήνη και την ασφάλεια για να συνεχίσουν ανενόχλητες τον πόλεμο εναντίον όλων μας.

Είναι κωμικοτραγικό να μας κάνουν μαθήματα ήθους αυτοί που ευθύνονται για την πολιτική κακοδιαχείριση που προκάλεσε μέρος της κρίσης, αυτοί που λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία, αυτοί που ρήμαξαν τα νοσοκομεία, αυτοί που δημιούργησαν 1.200.000 ανέργους και τους έκοψαν κάθε πρόνοια και επίδομα, αυτοί που έκαναν δημόσια έργα με μόνο κριτήριο τις μίζες τους, αυτοί που μας ψεκάζουν δηλητηριώδη χημικά κάθε φορά που τολμάμε να διαδηλώσουμε, αυτοί που «δεν είχαν διαβάσει τα μνημόνια» και τα ψήφισαν υποθηκεύοντας το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτοί να έρχονται τώρα να μας συλλάβουν, να μας δικάσουν, να μας φυλακίσουν!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου