Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Χθες βράδυ (Πέμπτη) κάναμε τη πρώτη μας συζήτηση μετά το καλοκαίρι. Κοινός τόπος όλων μας ήταν ότι η κυβέρνηση προχωρά την επίθεση στα δικαιώματά μας ακάθεκτη σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Αυτό σημαίνει ότι και ΄μεις θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε ακόμη περισσότερο και με πιο μαζικούς και αγωνιστικούς όρους. Υπήρξε προβληματισμός για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εν όψη της ανακοίνωσης των νέων μέτρων που θα μας οδηγήσουν όλους σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις.
Συζητήσαμε ακόμη για τα ζητήματα της παιδείας, μιας και σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και οι δάσκαλοι ξεκινάνε με αποχή από τον αγιασμό και απεργία την πρώτη μέρα. Υπήρξαν σκέψεις για το με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να παρέμβουμε και ΄μεις εκείνες τις μέρες στο πλάι των δασκάλων, κόντρα στη πολιτική πλήρους κατάργησης της παιδείας.
Ένα άλλο θέμα που μας απασχόλησε ήταν τα θέματα της υγείας και της κατάργησης νοσοκομείων μιας και μια μέλος της συνέλευσής μας είναι πρόεδρος του σωματείου στο πρώην 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ (παράρτημα πλέον του Αγ. Όλγα) και το οποίο μεθοδευμένα οδεύει προς κλείσιμο. (Για το τι αποφασίσαμε θα υπάρξει άλλη ανάρτηση).
Συζητήσαμε για την δίωξη του μέλους της συνέλευσής Πέτρου Καπετανόπουλου ο οποίος, αντιδρώντας σε ένα περιστατικό αστυνομικής βίας απέναντι σε ένα μετανάστη, δέχτηκε και ο ίδιος επίθεση και τώρα είναι κατηγορούμενος με βαριές κατηγορίες με το γνωστό τρόπο που κατηγορείτε κάποιος που τολμά να μιλά στη σύγχρονη "δημοκρατία" μας. Εννοείται ότι είμαστε στο πλάι του γείτονα σε ότι χρειαστεί και θα βγάλουμε σχετική ανακοίνωση.
Από τη κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να λείψει και το μεταναστευτικό. Ζούμε σε περιοχές που υπάρχουν πολλοί γείτονές μας μετανάστες (ειδικά η Πακιστανική κοινότητα στην Ακ. Πλάτωνα και την Κολοκυνθού μετράει πολλές δεκαετίες ύπαρξης) και αντιμετωπίζουν σαν εργαζόμενοι, πέρα από τα ιδιαίτερα δικά τους, τα ίδια προβλήματα με όλους μας. Μας προβλημάτισε ιδιαίτερα το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με την ειρωνική και προκλητική ονομασία "Ξένιος Ζεύς" που συνδυάστηκε με τη φονική δράση των φασιστικών ομάδων.
Τέλος είπαμε να ξαναμαζευτούμε την επόμενη Τετάρτη 5/9 στις 7:30 το απόγευμα στο χώρο του Βουστάσιου ξανά όπου θα καταλήξουμε πιο συγκεκριμένα τι δράσεις θα προτάξουμε το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα τις μέρες που θα ανοίξουν τα σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου