Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση της Λαϊκής Συνέλευσης για την κατασκευή του Mall στην Ακ Πλάτωνος,στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Περιστέρι.


Όλοι και όλες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στις 10:30 στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι (απέναντι από την εξέδρα των επισήμων).

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
ΑΝΟΙΧΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΡΚΟ

νΕο mall μεγαθηριο: κηφισου & λενορμαν

καταστροφη για μαγαζια & θεσεισ εργασιασ

εκμεταλλευση για τον αρχαιολογικο χωρο ακ. πλατωνοσ

Στον κόμβο Λένορμαν & Κηφισού, στα όρια Ακ. Πλάτωνος – Κολοκυνθούς – Περιστέρι,  στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη, η εταιρεία  Artume που εξαγόρασε η BlackRock (ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες), επιδιώκει με κάθε μέσο την κατασκευή ενός Mall εμπορίου και μαζικής ψυχαγωγίας με τον τίτλο  “Academy Gardens”, 55.000 τμ.
Οι «επενδυτές» δηλώνουν πως θα συμβάλλουν στην «αξιοποίηση» του Αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα, αλλά και του μελλοντικού Μουσείου της Πόλης των Αθηνών.  Υπόσχονται χιλιάδες θέσεις εργασίας που υπολόγισαν με μαθηματικούς τύπους στα χαρτιά.
Τα σχέδια της Artume στηρίζουν   πρώην και  νυν Δήμαρχος στην Αθήνα (Κακλαμάνης-Καμίνης), ο Σγουρός  και, κυρίως,  όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας περιόδου, που έχουν ρημάξει τις ζωές μας αφήνοντας στην ανεργία πάνω από 1.500.000 εργαζόμενους και νέους
  • Με διαδικασίες μιας νύχτας κατεδάφισαν κτίρια βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς
  •  Με επιλεκτικές ρυθμίσεις εξαιρούν την ιδιοκτησία μόνον της Artume  από τη μείωση των      όρων δόμησης που προβλέπεται για όλη την περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο.
  •   Άλλαξαν τις χρήσεις γης πάλι μόνο για την ιδιοκτησία της Artume
  •  Σχεδιάζουν,  με απαίτηση του επενδυτή, την άμεση σύνδεση του Mall με τον αρχαιολογικό χώρο μέσα από πεζόδρομους.


Η πολυεθνική διάλεξε με μεγάλη ακρίβεια τη θέση. Στο στόχαστρό της εκτός από την εκμετάλλευση του αρχαιολογικού χώρου, είναι η αρπαγή της αγοράς της δυτικής Αθήνας, κύρια του Περιστερίου.

Η καραμέλα που πέταξαν για να αρπάξουν ευχαρίστως, συγκυβέρνηση, δήμαρχοι και λοιποί είναι η «αναβάθμιση», που οι ίδιοι ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ εδώ και 40 χρόνια.
Το περιτύλιγμα είναι η δήθεν «τοπική ανάπτυξη και οι νέες θέσεις εργασίας»  όταν οι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής υπολογίζουν ότι το Mall θα οδηγήσει στην ΑΠΩΛΕΙΑ 6000 θέσεων εργασίας από τα μαγαζιά που λειτουργούν σήμερα και θα κλείσουν.

Η κατασκευή του  Mall, σημαίνει :
  •  Καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, του Πλάτωνα, όσων ακόμα επιβιώνουν από την επίθεση των μνημονίων.
  • Ερήμωση στο Μπουρνάζι, στην εμπορική αγορά στο Περιστέρι και άλλους γειτονικούς δήμους.
  • Οικονομικές δραστηριότητες «φούσκα» που θα γεννήσουν κτίρια- φαντάσματα, όπως αυτά της Ολυμπιάδας 2004.
  •   Κυκλοφοριακή συμφόρηση- τσιμεντοποίηση.

Σημαίνει εμπορευματοποίηση ενός παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικού αγαθού.

Σας καλούμε σε συναγερμό για να μην προχωρήσουν τα σχέδια τους. Η συλλογική προσπάθεια κατοίκων - αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών μπορεί να τους σταματήσει.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΠΛΑΤΩΝΑ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ ( http://sineleusikolonou.blogspot.com-)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ ( http://akadimiaplatonos.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου