Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/12 ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ




ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 28/12
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Στο πλαίσιο του πολύμηνου αγώνα ενάντια στην κυριακάτικη εργασία στο χώρο του εμπορίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής κήρυξε απεργία στον κλάδο του βιβλίου για την Κυριακή 28/12. Μέλη του Συλλόγου, άλλων σωματείων και συλλογικοτήτων  έκαναν περιφρούρηση της απεργίας έξω από το κατάστημα του ΙΑΝΟΥ. Η εργοδοσία του ΙΑΝΟΥ ζήτησε την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής και τα ΜΑΤ ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ζήλο, όπως πάντα. Βιβλιοϋπάλληλοι και αλληλέγγυοι ξυλοκοπήθηκαν, ενώ 4 συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ακρόπολης. Όσοι βρέθηκαν εκεί για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των συλληφθέντων, δέχθηκαν νέα επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής και έγιναν 3 ακόμα συλλήψεις. 

Η Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνος, από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλουν την κυριακάτικη εργασία, ανάπτυξε μια σειρά δράσεων στις γειτονιές, όπως μαζική παρουσία των μελών της στα σούπερ μάρκετς  με ανακοινώσεις – κάλεσμα προς τους κατοίκους να μην γίνουν συμμέτοχοι στην κατάργηση ενός ακόμη εργασιακού δικαιώματος.

Δεν μας λείπουν οι Κυριακές για να ψωνίζουμε. Μας λείπουν οι δουλειές. Μας λείπουν τα χρήματα από πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, από τη φορολεηλασία. Η κυριακάτικη εργασία σήμερα αφορά τους εργαζόμενους στο εμπόριο, αύριο θα αφορά όλους.
 Γι' αυτό σε κάθε στιγμή του αγώνα ενάντια στην επιβολή της έχουμε χρέος να συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά. 

Η Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνος εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη της σε όλους τους εργαζόμενους που υπερασπίζονται κατακτημένα δικαιώματα δεκαετιών, όπως αυτό της κυριακάτικης αργίας. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους που υπερασπίστηκαν την απεργία στις 28/12/2014 απέναντι σε εργοδότες και δυνάμεις καταστολής και παραπέμπονται σε δίκη στις 9 Γενάρη. 

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες.

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
  Πέμπτη 8/1/15, 6μμ, Πνευματικό Κέντρο (Σόλωνος & Ασκληπιού)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
στους συλληφθέντες της απεργίας
της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014 στον κλάδο του βιβλίου,
Παρασκευή 9/1/15, 9πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου