Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 
Οι πρόσφυγες αδέρφια μας, ο πόλεμος εχθρός μας

Στα πλαίσα του αφιερώματος της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού-Ακ.Πλάτωνος, θα προβληθεί την Κυριακή 22 Νοέμβρη στις 7:00 μ.μ., στο στέκι της (Αμφιαράου 153) η ταινία :

«Welcome» του Φιλίπ Λιορέ, 
Ηθοποιοί : Βενσάν Λιντόν, Φιράτ Αϊβερδί, Οντρέ Ντανά

Γαλλοϊρακινό, μεταναστευτικό δράμα με θέμα τη ζωή και τις περιπέτειες του νεαρού Μπιλάλ. Μια συναρπαστική ιστορία με λιτή γραφή και δυνατές ερμηνείες. 
Είκοσι δυο μίλια νερού - η απόσταση μεταξύ Καλαί και Ντόβερ -στέκονται ως τελευταίο εμπόδιο ανάμεσα στον Μπιλάλ και την αγαπημένη του Μίνα. Ο Μπιλάλ έχει φύγει από το Ιράκ κι έχει ήδη διανύσει απόσταση 4.000 χιλιομέτρων - διασχίζοντας Μέση Ανατολή και Ευρώπη – για να καταλήξει στη Γαλλική πόλη Καλαί.
Στην προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στην Αγγλία εντοπίζεται από τις γαλλικές αρχές και τίθεται υπό επιτήρηση. Εγκλωβισμένος στο Καλαί αγναντεύει τις βρετανικές ακτές και αποφασίζει να διασχίσει την απόσταση που τον χωρίζει από τη Μίνα κολυμπώντας.Γνωρίζεται με τον Σιμόν - τον προπονητή κολύμβησης του τοπικού κολυμβητηρίου - και του εκμυστηρεύεται τον λόγο για τον οποίο επιθυμεί να βρεθεί στην Αγγλία. Ο Σιμόν συγκινείται και αποφασίζει να τον προπονήσει για να διασχίσει το κανάλι της Μάγχης.


Εκδήλωση - Συζήτηση
την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ. με θέμα : 

"Αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες. Ενάντια στον πόλεμο, τον τρόμο και την Ευρώπη φρούριο"

Εισηγητές :
Πάνος Πέτρου, δημοσιογράφος
Γιάννης Φραγκούλης, διεθνής παρατηρητής των εκλογών στην Τουρκία


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ.ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου