Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 1/4

Την περασμένη Κυριακή (1/4) πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαϊκή Συνέλευση της γειτονιάς μας, στην οποία μαζεύτηκε αρκετός κόσμος.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τρεις άξονες: χαράτσια - ανεργία - υγεία.
Πάνω σε αυτούς καλούμαστε να δώσουμε τις μάχες μας το επόμενο διάστημα, αν και (όπως προέκυψε και από την κουβέντα) τα θέματα είναι πάρα πολλά και σίγουρα θα προκύψουν και κάποια νέα στην πορεία.

Οι αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης:
  1. Συνάντηση της Λαϊκής Συνέλευσης (στη λογική των καθημερινών οργανωτικών μαζεμάτων) την Τετάρτη 4 Απριλίου στο Βουστάσιο (πίσω από το κολυμβητήριο, οδός Λεάνδρου) στις 7 το απόγευμα.
  2. Παρέμβαση στην κεντρική ΔΕΗ (οδός Αριστείδου) την Πέμπτη 5 Απριλίου με αιτήματα να πληρωθούν οι λογαριασμοί στη ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι και να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν πληρώσει το ρεύμα και όχι το χαράτσι.
  3. Παρέμβαση στο ΙΚΑ της περιοχής μας (πλ. Θυμαρακίων) με την Επιτροπή Ανέργων, με αίτημα το σφράγισμα των βιβλιαρίων για τους άνεργους, σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Ημέρα και ώρα θα αποφασιστούν από την Επιτροπή Ανέργων της γειτονιάς στις επόμενες μέρες.
  4. Έμπρακτη αλληλεγγύη στο ζήτημα της μετεστέγασης του 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, σε συνεργασία με τους δάσκαλους.
  5. Σύσταση επιτροπής εύρεσης χώρου (δημόσιου ή ιδιωτικού), με στόχο να αναδιαμορφωθεί ως "κοινωνικό κέντρο" των γειτονιών μας, όπου, ανάμεσα στα άλλα, θα "στεγάζεται" και η λαϊκή συνέλευση.
  6. Επίσης, εγκρίθηκαν ομόφωνα τρία ψηφίσματα (παρατίθενται σε προηγούμενα post) που αφορούν:
  • τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών
  • τους προσαχθέντες της Χαλκίδας  που δικάζονται για "προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας"
  • την καταγγελία του σωματείου "Βύρωνας" ενάντια στην εργοδοτική ένωση "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιόκτητων Κέντρων Ξένων Γλωσσών" - Europalso

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αρχειοθήκη ιστολογΙου