Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΝΕΜΑ

Πέμπτη, 20-9-2012
If… Αγγλία, Lindsay nderson, 1968
με τους Μάλκολμ Μακντάουελ,
Ντέιβιντ Γουντ, Ρίτσαρντ Γουόργουικ,
Κριστίν Νούναν, Ρούπερτ Γουέμπστερ, Ρόμπερτ Σουόν, Χιου Τόμας

Σημειώνεται ότι
όλες οι προβολές
θα ξεκινούν στις 20.30 μ.μ.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΝΕΜΑ
Ο σύλλογος μας «ο Αριστοτέλης», μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕA), το σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Παρθενώνας» και την Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας οργανώνει δωρεάν κινηματογραφικές προβολές αφιερωμένες στην εκπαίδευση. Στον πεζόδρομο της Ερμού 134-136, με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, στον περιποιημένο και κατάλληλα διαμορφωμένο κήπο του κτιρίου του συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, κάθε Πέμπτη στις 8.30 μ.μ.
Ο Μικ Τράβις είναι ένας έφηβος μαθητής ενός αυστηρού βρετανικού σχολείου αρρένων τη δεκαετία του ’60. Αυτός και η παρέα του, είναι τα πιο αντισυμβατικά αγόρια της τάξης, και αυτό τους έχει κάνει στόχο των τελειόφοιτων μαθητών, των «Γουίπς», που συνηθίζουν να τρομοκρατούν τους άλλους μαθητές, κάνοντας τους καψόνια.
Οι Γουίπς έχουν οριστεί επιμελητές των νεώτερων και αυτό τους δίνει την ευκαιρία να ασκούν εξουσία πάνω τους, να τους βάζουν να κάνουν ένα σωρό θελήματα, να τους έχουν υπηρέτες τους. Έτσι, το σχολείο είναι ένας οργανωμένος, σκληρός μικρόκοσμος με αφέντες και δούλους και, φυσικά, αυστηρές παιδαγωγικές μεθόδους, που περιλαμβάνουν ξύλο με σανίδα!
Ο Μικ πνίγεται μέσα σε αυτό το ανυπόφορο κλίμα και θέλει να κάνει την επανάστασή του. Φέτος έχει έρθει στο σχολείο με άλλες διαθέσεις. Μέσα από γεγονότα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ο Μικ και η παρέα του είναι αποφασισμένοι να πάρουν την εκδίκησή τους και να έχουν τον τελευταίο λόγο σε αυτό το τυραννικό σχολικό καθεστώς. Το σχολείο ετοιμάζεται για μια μεγάλη έκπληξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου