Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!!!


ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΠΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ: ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΩΡΩΝ ΣΕ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ!


Οι Πολίτες εν δράσει του δήμου Ιεράπετρας - Μακρύ Γιαλού αρνούνται να απαντήσουν στο αίτημα του υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, να αποστείλουν στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς, τονίζοντας ότι πρόκειται περί απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού αιτήματος

Το έγγραφο που ζητά την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας - Μακρύ Γιαλού, προκειμένου ο κ. Στυλιανίδης να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο.Η ανοιχτή επιστολή - απάντηση πολιτών στον Υπουργό Εσωτερικών: 

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας ως δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. του Δήμου Ιεράπετρας ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α (αρμόδιο για την κοινωνική δράση του Δήμου μας, των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας συμπεριλαμβανομένων).

Λάβαμε το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και το αντίστοιχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου μας, για να απαντήσετε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη,  ότι ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους».

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Διαπιστώνουμε ότι δεν είστε πλέον σε θέση να ορθώσετε το ανάστημά σας και να υπερασπιστείτε στοιχειώδη δικαιώματα, που μάλιστα αφορούν βρέφη και νήπια! Με την προθυμία που επιδεικνύετε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Μας εξοργίζει το ότι από τις δομές των βρεφονηπιακών, στις οποίες  απευθύνεστε σε αξιοσημείωτα σύντομο χρόνο, προκειμένου να «παραδώσουν» στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν, έχετε πολύ πρόσφατα στερήσει πολύτιμους πόρους. Συγκεκριμένα στο Δήμο μας, το Υπουργείο σας έχει περικόψει πόρους ύψους 150.000 € – συνέπεια της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Δηλαδή, ο Δήμος μας καλείται είτε να καλύψει το ποσό αυτό είτε στερώντας άλλες παροχές ή έργα στους δημότες του, είτε  αυξάνοντας τα τροφεία σε γονείς, που ήδη δύσκολα ανταπεξέρχονται λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης είτε περιορίζοντας δραματικά τον αριθμό των νηπίων που εξυπηρετούνται. Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας (ή της Τρόικας ή της Χρυσής Αυγής);

Η οργή για την υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών ή για την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες είναι άμεση συνέπεια των πολιτικών σας επιλογών. Είναι τουλάχιστον θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι αυτή την οργή επιδιώκετε βολικά να τη στρέψετε σε αθώα βρέφη και νήπια, ενδίδοντας αδιαμαρτύρητα στα ρατσιστικά παραληρήματα ακραίων στοιχείων. Η υποχρηματοδότηση απειλεί την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών μας σταθμών και όχι η παρουσία παιδιών αλλοδαπών, που μάλιστα οι οικογένειές τους ανταποκρίνονται άψογα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων. Καλούμε δε τους συναδέλφους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δήμους όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο.  Από εσάς απαιτούμε να ανταποκριθείτε σαν πολιτεία στις οικονομικές σας υποχρεώσεις, σεβόμενοι παράλληλα το Σύνταγμα της χώρας μας και τα δικαιώματα των πολιτών της και όλων των κατοίκων της.

Για τους Πολίτες εν δράσει
Αλίκη Ξανθάκη, δημοτική σύμβουλος ΙεράπετραςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
του Εναλλακτικού Πολιτιστικού ΕργαστηρίουΟ βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, έκανε ερώτηση στη βουλή την 01-10-12, με την οποία αντιτίθεται στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για την κάλυψη κενών θέσεων στους Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας. Μεταξύ άλλων, ζήτησε τον αριθμό των αλλοδαπών που επιλεγήκαν στους Σταθμούς! Οι δε δηλώσεις του ίδιου βουλευτή, μιλούν για εφόδους σε νοσοκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς για να πετούν στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους, για να μπουν στην θέση τους Έλληνες!

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και έστειλε έγγραφο προς όλα τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, με τη δικαιολογία της στατιστικής καταγραφής. Ήδη κάποιοι φορείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων, έχουν και αυτοί άμεσα ανταποκριθεί.  

Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ απερίφραστα, τόσο τη μεθοδολογία εκφοβισμού και αυτοδικίας της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, όσο και την εθνικιστική φιλοσοφία των εκφραστών της. Επίσης ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ όσους έχουν ήδη ανταποκριθεί ή πρόκειται να ανταποκριθούν, στο έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών. Δεν μπορεί η πολιτεία, να γίνεται υποχείριο των Ταγμάτων εφόδου των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ούτε και υποχείριο ιδεολογημάτων αντίθετων ως προς τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης. Αν το ρατσιστικό μίσος, στραφεί προς τα νήπια και τα βρέφη, τι μπορεί μετά από αυτό να ακολουθήσει;

Σε παλαιότερες ανακοινώσεις, έχουμε τονίσει το χρέος μας να αντισταθούμε, σε οποιαδήποτε μορφή βίας, σε οποιεσδήποτε ρατσιστικές μισαλλόδοξες αντιλήψεις και σε οποιαδήποτε πολιτειακή υποκρισία. Γι’αυτό ξαναλέμε… « Δεν θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να μισούν!  Θέλουμε τα παιδιά μας να ζουν ελεύθερα σε όλη τη γη, απλά και μόνο με την ιδιότητα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ! Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, υπάρχουν λαθραία μυαλά! »

Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι, είναι έτοιμο να συμπαρασταθεί σε όλα τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών και των μεταναστών πολέμου, με άμεση προτεραιότητα και με οποιοδήποτε οργανωτικό τίμημα.

Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι
Κέρκυρα 11-10-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου