Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

AGROtopia

Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας που δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες. Παρόλα αυτά υπάρχουν έμποροι – κοινώς μεσάζοντες – οι οποίοι εδώ και δεκαετίες εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς και κερδοσκοπούν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Με αφορμή τα παραπάνω θεωρούμε ότι έχει φτάσει η ώρα τέτοια φαινόμενα να εξαλειφθούν. Αυτό μπορεί να επέλθει μόνο με την ενεργή συμμετοχή του καθένα και της καθεμιάς μας. Πρέπει μέσα από την καθημερινή μας δραστηριοποίηση να σταματήσουμε κάθε τι που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε σε βάρος των ζωών μας. Να παλέψουμε να μην βρεθεί κανένας συνάνθρωπος μας εκτεθειμένος και ανυπεράσπιστος απέναντι στην κρίση.
H προσπάθεια αυτή εφορμάται από τα εκατοντάδες εγχειρήματα αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, έχει ως βάση της την προσφορά του καθενός και της καθεμιάς μας και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί το τεχνικό μέσο για την επίτευξη του τελικού στόχου που είναι η εξάλειψη των μεσαζόντων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα AGROtopia δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να εγγραφούν και να παραγγείλουν προϊόντα, στις ομάδες να οργανώσουν μια διάθεση προϊόντος, στους παραγωγούς να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την πώληση των γεωργικών τους προϊόντων.
Ενθαρρύνουμε κάθε ομάδα πολιτών, συνέλευση γειτονιάς ή εθελοντική ομάδα που θέλει να διοργανώσει διάθεση αγροτικών προϊόντων να επικοινωνήσει μαζί μας.
Τρόπος Χρήσης
• Αρχικά επιλέξετε το μενού ανάλογα με την ιδιότητά σας
• Αν είστε καταναλωτής παραγγείλετε τα πρϊόντα που επιθυμείτε από την σχετική διάθεση προϊόντος που φαίνεται στις ανακοινώσεις της κεντρικής σελίδας
• Αν είστε παραγωγός ή ομάδα που θέλει να οργανώσει μια διάθεση επιλέξετε στο κεντρικό μενού το σχετικό πεδίο και συμπληρώστε την φόρμα. Η ομάδα του site θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για τις περαιτέρω ενέργειες.
Διάθεση Προιόντων

Βιολογικός Λάδι Λακωνίας
Βιολογικό Λάδι Αρκαδίας
Μέλι (Δασόμελο) Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου