Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ, ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΛΑ ΦΥΛΑΓΜΕΝΟ

Στη σημερινή μας συνάντηση (του στεκιού Σεπολίων) ήρθαν εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ ζητώντας μας τη συμπαράστασή μας σε κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα. Ο λόγος των κινητοποιήσεών τους αναφέρεται στο κείμενό τους που ακολουθεί. Φυσικά την έχουν και θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε.   

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ο βασικός κορμός του ανθρώπινου δυναμικού των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ αποτελείται, από ελάχιστους μόνιμους αποσπασμένους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ κυρίως σε οργανικές θέσεις.
Από τις εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων, ανάμεσά τους η SKYCOM, και από έναν μεγάλο αριθμό απελπισμένων ανέργων που προσλαμβάνονται με την διαδικασία του ΑΣΕΠ με συμβάσεις οκταμήνου. Στις εταιρείες ενοικίασης οι προσλήψεις γίνονται μέσω γνωριμίας, κυρίως στελεχών των ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΕΛΤΑ και συνδικαλιστών που ανήκουν σε συγκεκριμένη παράταξη της ΠΟΣΤ η οποία κατέχει κάποιο ποσοστό μετοχών στις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ και χωρίς να ξέρουμε που αλλού.
Οι εταιρείες αυτές εκμεταλλευόμενες από την μια την αναλγησία του κράτους και των μηχανισμών του (υπουργείο εργασίας, επιθεώρηση εργασίας) και από την άλλη την ανέχεια και τον φόβο της ανεργίας και την πιθανή υποχρέωση των υπαλλήλων στα πρόσωπα που μεσολάβησαν στην πρόσληψή τους από αυτές, κερδοσκοπούν καταπατώντας βασικά εργασιακά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Αναφορικά δεν μας δίνονται συμβάσεις εργασίας παρά μόνο με την απόλυσή μας όπου μετατρέπουν την σύμβαση αορίστου χρόνου σε ορισμένου χρόνου!!, χάνοντας τα δικαιώματά μας και θέτοντάς μας μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα της μη επαναπρόσληψής μας. Δεν μας αναγνωρίζουν την ειδικότητα οδηγού με ότι συνεπάγεται αυτό (επίδομα, ένσημα), ενώ μας απασχολούν και σε άλλους τομείς (διαλογή, ταξινόμηση, συσκευσία).
Προχωρήσαμε σε καταγγελία μαζί με το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΕΑ του οποίου είμαστε μέλη και έτσι προγραμματίστηκαν συναντήσεις στην επιθεώρηση εργασίας και στο υπουργείο εργασίας με την εταιρεία SKYCOM.
Αν και εργαζόμενοι κάτω από δύσκολο εργασιακό καθεστώς, όπως αυτό της ενοικίασης, επιλέξαμε το δρόμο του αγώνα.
Μαζί με το ΣΕΤΤΕΑ καλούμε εργατικά σχήματα, πρωτοβάθμια σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις να ταχθούν στο πλευρό μας και στο δίκαιο αγώνα μας για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.
Απαιτούμε την πρόσληψη όλων με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου από τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ με αναγνωρισμένη την ειδικότητά μας και τα χρόνια προϋπηρεσίας.
Καλούμε στην επιθεώρηση εργασίας Σουρμελή στις 9/1 στις 9:00 π.μ. και στην σύσκεψη σωματείων, εργατικών σχημάτων, λαϊκών συνελεύσεων και φορέων στο ΕΚΑ στις 19/01/2012 και ώρα 6:00 μ.μ., με θέμα "οι εξελίξεις στον ταχυδρομικό κλάδο και οι αντιστάσεις των εργαζομένων σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες".

Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ
Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών - Ταχυμεταφορικών Εταιρειών Αττικής (ΣΕΤΤΕΑ)
ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ 7, ΠΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΗΛ.: 2110113749, E-MAIL: mailtosettea@yahoo.gr
www.settea.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΠΗΚΑΝ .ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΓΚΟΥΒ. Ο ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ. ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ .ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΕΒΡΙΖΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΞΩ ΞΑΝΑ ΓΥΡΙΣΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΥΦΗΣ ΟΛΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογΙου