Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία των εργαζόμενων της 3Ε Εκτυπωτικής

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΓΡΑΦ. ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ
 19/1/2012
Συνάδελφοι - ισσες
Το Δ.Σ. του Σωματείου και η επιτροπή εργαζομένων καταγγέλουν την εργοδοσία της 3Ε Εκτυπωτική που αξιοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, χρησιμοποιώντας ακόμη και αστυνομική βία, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να τους πετάξει έξω από το χώρο την ώρα που βρίσκονταν στο εργοστάσιο λίγοι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι της 3Ε Εκτυπωτική βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές Δεκέμβρη και είναι απλήρωτοι από 4 έως 8 μήνες. 
Η εργοδοσία με απύθμενο θράσος, παρότι έχει τόσο καιρό απλήρωτους τους εργαζόμενους και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, επιτίθεται. 
Όλα αυτά δεν ενόχλησαν τα "όργανα της τάξης" να συνδράμουν την εργοδοσία με απειλές και προπηλακισμούς να πετάξουν έξω τους εργάτες.
Αυτός ήταν και ο βασικός τους στόχος.
Κάτω από την κινητοποίηση και την αποφασιστική στάση εργαζομένων, σωματείου, ομοσπονδίας, οι απειλές και η τρομοκρατία έπεσαν στο κενό. 
Τα σχέδια της εργοδοσίας να διαλύσει τους εργαζόμενους, να τους πετάξει έξω από το χώρο δεν πέρασαν.
Είναι ολοφάνερο ποιός στρώνει το δρόμο στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας. Και αυτή δεν είναι άλλη από την πολτική της κυβέρνησης συνεργασίας "ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- Καρατζαφέρης". 
Αυτή η πολιτική του μαύρου μετώπου είναι που δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία της  3Ε Εκτυπωτικής, να μην πληρώνει, να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το ένταλμα σύλληψης και να χρησιμοποιεί τις κατασταλτικές δυνάμεις, να απειλεί και να εκβιάζει τους εργάτες. 
Για τους εργαζόμενους της 3Ε Εκτυπωτική και με την πείρα που αποκόμισαν και από τον αγώνα τους, ο δρόμος της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης για τα δικαιώματά τους είναι μονόδρομος. Σε ρήξη για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Καλούμε σε αλληλεγγύη στον αγώνα μας, όλες τις δυνάμεις του κλάδου και όλα τα σωματεία της Αττικής.

- ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Επιτροπή Εργαζομένων 3Ε Εκτυπωτική
η Διοίκηση του Σωματείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου