Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η παρέμβαση μας στο δελτίο των εργαζόμενων του Alter

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο κείμενό μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στους εργαζόμενους του Alter μας πρότειναν να βιντεοσκοπήσουμε μια ένα κείμενό μας που θα παίζει στο δικό τους δελτίο. Έτσι κι έγινε! Χθες πήγαμε και βιντεοσκοπήθηκε το παρακάτω κείμενο το οποίο το εκφώνησε από μέρους όλων μας η Μαρία Σ.:

Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακαδημίας Πλάτωνα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον πολύμηνο δυναμικό και αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων του ALTER που δίνουν με αξιοπρέπεια ενάντια στην εργοδοσία και το κράτος στο όνομα όχι μόνον των δικών τους συμφερόντων αλλά και όλων των εργαζομένων. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία τους να δώσουν βήμα ελεύθερης έκφρασης σε όλα τα μαχόμενα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που μέχρι τώρα είχαν αποκλειστεί από την μιντιακή εξουσία.
Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακαδημίας Πλάτωνα αποτελείται από κατοίκους της περιοχής, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες, ανέργους, νέους, συνταξιούχους, φοιτητές. Συναντηθήκαμε στην γειτονιά με την επιθυμία να δράσουμε από κοινού σε μια εποχή συνολικής επίθεσης στην εργασιακή, κοινωνική, πολιτιστική και προσωπική μας ζωή. Είμαστε διαφορετικοί αλλά μας ενώνει η κοινή αντίληψη για τη δύναμη της συλλογικότητας και την ανάγκη της αλληλεγγύης και της ανατροπής.
Στα πλαίσια αυτά της υλοποίησης των αποφάσεων μας δράσαμε δυναμικά στις γειτονιές μας. Βγήκαμε στις πλατείες, με πορείες στους δρόμους και καλέσματα πόρτα πόρτα και άμεση επαφή με εκατοντάδες γείτονες. Προσπαθήσαμε να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία. Δεν πληρώσαμε το χαράτσι της ΔΕΗ. Δείξαμε την αλληλεγγύη μας σε γείτονές μας. Επανασυνδέσαμε το ρεύμα σε κάποια νοικοκυριά. Στηρίξαμε τον αγώνα των χαλυβουργών που δίνουν μάχη ζωής κόντρα στις επιδιώξεις της εργοδοσίας για εκ περιτροπής ωράρια, μειώσεις μισθών και απολύσεις. Συμμετείχαμε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Δείξαμε ότι υπάρχει και ο άλλος δρόμος της συλλογικής δράσης, της ανυπακοής και της αλληλεγγύης.
Η «νέα» κυβέρνηση των τριών ως υπηρέτης του κεφαλαίου της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, προχωρά στην εφαρμογή και νέων, αντιλαϊκών, δολοφονικών μέτρων. Και όλα αυτά δήθεν για να σωθεί η χώρα ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη των ξένων και ντόπιων τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των «δανειστών» (εντός εισαγωγικών).
Δεν θα επιτρέψουμε να μας πάρουν πίσω τα δικαιώματα ενός ολόκληρου αιώνα που κατακτήσαμε με αγώνες και αίμα!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ στις 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ  ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ (ΛΕΝΟΡΜΑΝ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ)
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου