Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΈΚΤΑΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/3, ΣΤΙΣ 7.30 Π.Μ.ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ


Στους πολίτες δεν απάντησαν στο αίτημά τους, στον Υπουργό απάντησαν;

Όχι μόνο για μια ακόμη φορά, απαξιώνουν τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τις περιοχές τους. Όχι μόνο με ψέματα και πολιτικάντικους ελιγμούς κοροϊδεύουν τους πολίτες. Φθάνουν στο σημείο να ρίχνουν στάχτη στα μάτια ακόμη και στους πολιτικούς προϊστάμενους τους! Σήμερα το πρωί ο δήμος της Αθήνας, αυτός που είχε υποτίθεται δεσμευθεί για προσωρινή αναστολή των εργασιών στον ελεύθερο χώρο Πρασίνου των οδών Τηλεφάνους και Μοναστηρίου μέχρι οι υπηρεσίες να απαντήσουν αν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος για την τοποθέτηση της Ψηφιακής Έκθεσης του Πλάτωνα, έστειλε τις μπουλντόζες για να αρχίσουν οι εργασίες!

Και εμείς ρωτάμε ζητώντας επιτέλους μια υπεύθυνη απάντηση. 


Στις 19/02/2015, 4 συλλογικότητες από τις γειτονιές Ακ. Πλάτωνος – Κολωνού, υπέβαλαν προς τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού το αίτημά τους για επανεξέταση της χωροθέτησης της εγκατάστασης στέγασης της ψηφιακής εκπαιδευτικής έκθεσης Ακ. Πλάτωνος. Το αίτημα το κοινοποίησαν και στην Προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου.

Στις 02/03/2015, αποστέλλεται το υπόμνημα των συλλογικοτήτων και από το Γραφείο Υπουργού προς την ίδια αρμόδια υπηρεσία προκειμένου, όπως αναφέρει, « να απαντήσετε στους ενδιαφερόμενους και παράλληλα παρακαλούμε να ενημερώσετε για το ίδιο θέμα το Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού».
Οι συλλογικότητες δεν λάβαμε απάντηση. Μάλιστα, δύο φορές απευθυνθήκαμε στα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να αναζητήσουμε το απαντητικό έγγραφο, που όμως κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του.
 
Σήμερα, 10/03/2015, ο εργολάβος του δήμου ξεκίνησε τις εργασίες στον ελεύθερο χώρο πρασίνου.
Μας επιδείχθηκε έγγραφο της Προϊσταμένης προς τον αντιδήμαρχο Αγγελόπουλο, όπου αναφέρει ότι ο χώρος που υποδεικνύεται από τους κατοίκους προορίζεται για άλλο έργο.

1. Στο υπόμνημα των κατοίκων υποδεικνυόταν συγκεκριμένος χώρος μεν ως ο πιο κατάλληλος για τη σημαντική αυτή λειτουργία, επισημαινόταν δε πως η υπηρεσία θα μπορούσε να διερευνήσει και άλλον προκειμένου να μην καταργηθεί ένας ελεύθερος χώρος, ήδη διαμορφωμένος σε πράσινο, από μια εγκατάσταση 165 τμ.

2. Η Υπηρεσία απαξίωσε να δώσει απάντηση στο συγκεκριμένο υπόμνημα, όπως όφειλε σαν δημόσια υπηρεσία, και παρά, επί πλέον, την εντολή υπουργού να το κάνει.

3. Ρωτάμε. Στους πολίτες η δημόσια υπηρεσία δεν απάντησε. Το Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού το ενημέρωσε, όπως καλείτο;

4. Ο αναπληρωτής Υπουργός είναι πλήρως ενημερωμένος για το πιο έργο προβλεπόταν στον χώρο μεταξύ Δράκοντος – Τριπόλεως - Μοναστηρίου; Πιο έργο θα υλοποιηθεί, τελικά; Αν υπάρχει άλλος χώρος, κεντρικότερος, ελεύθερος που θα μπορούσε να δεχθεί την εγκατάσταση της ψηφιακής έκθεσης;

 ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου