Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Να μην περάσουν οι απολύσεις στη γνωστή αλυσίδα καφέ «MIKEL»





ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η γνωστή αλυσίδα καφέ «MIKEL» αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο σε όλα τα καταστήματα της. Μετά τα γεγονότα σε Λάρισα και Δράμα, προχωρά τώρα σε απόλυση εργαζομένης στο κατάστημα του Αλίμου, επειδή δεν ήταν «φρόνιμη» και διεκδικούσε το αυτονόητο, να τηρούνται δηλαδή οι όροι της εργασιακής σύμβασης, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλους τους συναδέλφους της.

Φαίνεται ότι πρόκειται για πάγια τακτική του ομίλου να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, απολύοντας όποιον αποφασίσει να σηκώσει κεφάλι, διεκδικώντας τα δικαιώματά του.

Σε παρέμβαση του Συνδικάτου τους στο κατάστημα, οι εργοδότες τόνισαν ότι όχι μόνο η απόλυση δεν θα είναι η τελευταία, αλλά προπηλάκισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εμποδίζοντάς τους να ενημερώσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τις προθέσεις της εταιρίας.

Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση της εργαζομένης και να εφαρμοστούν τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει στην εργατική νομοθεσία.

Το αρμόδιο υπουργείο να ελέγξει τις καθημερινές παραβάσεις που γίνονται & να πάρει τώρα θέση για τις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σταματήσουμε την επίθεση που δεχόμαστε συλλογικά, προτάσσοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας. Να διεκδικήσουμε ΤΩΡΑ υπογραφή ΣΣΕ που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας.

Εργαζόμενοι- γείτονες- νέοι σπουδαστές, να μην αφήσουμε αναπάντητη καμιά πρόκληση, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που απολύονται επειδή τολμούν να απαιτούν τα δικαιώματα τους. 



 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΛΩΝΟΥ – ΣΕΠΟΛΙΩΝ – ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου