Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Για τη χθεσινή μας συνέλευση

Πολύ μικρή αποδείχτηκε χθες η αίθουσα του 4ου Διαμερίσματος. Μάλλον ήταν η πιο μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από την ύπαρξη της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού, Σεπολίων και Ακαδημίας Πλάτωνα.
Αφού έγινε μια σύντομη παρουσίαση των πεπραγμένων μας, στο διάστημα από την προηγούμενη συνέλευση, ακολούθησε συζήτηση. Προτάσεις για το πως θα κινηθούμε από 'δω και πέρα ακούστηκαν πολλές. Και σε σχέση με τα δικαστικά αλλά και σε σχέση το κινηματικό μέρος της δράσης μας που για όλους σχεδόν είναι το κύριο. Ενημερωτικά ακόμη και χθες εξακολουθούσε να έρχεται κόσμος που δεν πλήρωσε το χαράτσι, και τη δεύτερη δόση.
Ανεξάρτητα από απόψεις, προτάσεις αλλά και τρόπους ερμηνείας για το γιατί μας ...συμβαίνει αυτό που μας συμβαίνει, διάχυτη ήταν η οργή για την αφαίμαξη του εισοδήματός μας, για το ότι έτσι όπως πάει το πάνε κυβέρνηση και τρόικα μας οδηγούν όλους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις γειτόνων που είναι οι ίδιοι άνεργοι ή έχουν συγγενείς ανέργους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Διάχυτη όμως ήταν και η αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουμε να γίνει αυτό με όποιο τρόπο μπορούμε.
Όπως και δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν, μιας και τα καμπανάκια από μεριάς κυβέρνησης και ΔΕΗ ήδη άρχισαν να χτυπάνε με άμεσες απειλές για διακοπές συνδέσεων ακόμη και αν έχει πληρωθεί το ρεύμα. Γι' αυτό οργανώνουμε το δίκτυό μας έτσι ώστε με το πρώτο "κρούσμα" να αντιδράσουμε άμεσα.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για το ζήτημα της αλληλεγγύης. Με ιδιαίτερη αναφορά στους άνεργους και στους άστεγους που και στις γειτονιές μας ολοένα και αυξάνουν. Και εδώ ακούστηκαν πολλές προτάσεις. Το βέβαιο είναι ότι οτιδήποτε και αν κάνουμε δεν θα είναι ξεκομμένο με την όλη κίνησή μας και σίγουρα όλοι θέλουμε να αποφύγουμε λογικές φιλανθρωπίας. Αποφασίστηκε, μιας και αρκετά μέλη μας είναι άνεργοι, να φτιαχτεί επιτροπή ανέργων στα πλαίσια της Λαϊκής Συνέλευσης. Ήδη κάποιοι το έχουν ξεκινήσει και η συγκρότησή της προσδιορίζεται σε δύο βδομάδες.
Ακόμη μας απασχόλησε το πρόβλημα της μη ύπαρξης ενός χώρου δικού μας όπου να μπορούμε με άνεση να βρισκόμαστε και να συνδριάζουμε, να έχουμε τα υλικά μας και να ξεκινάμε τις εξορμήσεις μας. Η εμπειρία μας με τα στέκια έδειξε ότι είναι απαραίτητος.
Φυσικά και στη συνέλευσή μας εκφράστηκε η αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στα εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς που αυτό το καιρό βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Μας μίλησε γείτονας που είναι εργάτης στη χαλυβουργία και απεργός εδώ και 78 μέρες. Επίσης υπήρξε κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για τους εργαζόμενους της 3Ε Εκτυπωτικής όπου μαζεύτηκαν πάνω από 200 ευρώ.
Συνεχίζουμε λοιπόν μέχρι να πάρουν πίσω τα χαράτσια. Τα ραντεβού μας σε καθημερινή σχεδόν βάση είναι τα γνωστά, αυτά που υπάρχουν στη πλαϊνή στήλη του blog μας. Άμεση προτεραιότητα το στήσιμο από σήμερα κιόλας του δικτύου μας για την αποτροπή διακοπών συνδέσεων. Ξεκινάμε από σήμερα στο στέκι μας στα Σεπόλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου