Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Νίκη των κατοίκων της Σπάρτης ενάντια στο χαράτσι

MIA «MIΚΡΗ» ΜΑΧΗ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 ενημερωθήκαμε ότι έρχεται συνεργείο εργολάβου της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα στην κατοικία δύο μελών της Επιτροπής Πολιτών Λακωνίας Ενάντια στα χαράτσια. Αμέσως ειδοποιήθηκαν τα μέλη της επιτροπής και μια ομάδα ήρθε επί τόπου για συμπαράσταση και μια άλλη έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα ΔΕΗ Σπάρτης που εξακολουθεί να μη δέχεται την πληρωμή των τελών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς το χαράτσι.
Το συνεργείο έφυγε κατόπιν άρνησης των ιδιοκτητών να τους επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο του μετρητή στη βάση της κάθετης διαφωνίας τους με το χαράτσι – ΕΕΤΗΔΕ, και τη συμπαράσταση των παρευρισκομένων και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καστορείου.
Ταυτόχρονα ο κόσμος που είχε μαζευτεί στη ΔΕΗ Σπάρτης μαζί με την παρέμβαση το Δήμου Σπάρτης, απαίτησε και πέτυχε την εντολή απόσυρσης του συνεργείου από το Καστόρι.
Σε συμπαράσταση των συγκεντρωμένων πολιτών, ήρθε και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και ένας εκ των αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης.
Δόθηκαν συνεντεύξεις σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ενώ από το βράδυ θα αναρτηθεί σχετικό βίντεο στο τοπικό site NOTOSPRESS.
Η Επιτροπή καλεί σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη πρωί στις 8.00 και βέβαια στην τακτική συνεδρίαση στο εργατικό κέντρο Σπάρτης στις 7,30 μ.μ. Και εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα κινητοποίησης, υπογραμμίζοντας ότι η ενότητα και η συλλογική δράση είναι η δύναμή μας που μπορεί να έχει αποτελέσματα .
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Πολίτες (Σπάρτης) Ενάντια στα Χαράτσια
πηγή:  ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ & notospress.gr

1 σχόλιο:

  1. παιδια δεν καταλαβαινω ποια ειναι η "μαχη" που κερδιθηκε. εφοσον ειναι ιδιωτικος χωρος σε πρωτη φαση μπορουν να αποτρεψουν την εισοδο σε οποιονδηποτε, εκτος κι αν ερθει εισαγγελεας ή η αστυνομια και οχι οταν ειναι απλα υπαλληλοι εταιριας.
    αυτη ειναι η ειλικρινη μου γνωμη και πιστευω οτι δεν πρεπει να υπερβαλλουμε σε καμμια περιπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογΙου