Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ!

4 ΕΚ. ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ! 1,5 ΕΚ. ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ! ΓΙΑ 250.000 ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ Η 80ΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ! 
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 20.000 ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ! ΑΛΛΕΣ 30.000 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ!
   Κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ επιχειρούν από σήμερα (Δευτέρα 16/01) να κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε 20.000 νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων. Η ΔΕΗ αποστέλλει τις εντολές αποκοπής στους τεχνικούς της αλλά και στους ιδιώτες εργολάβους.
Όλα δείχνουν ότι έχουμε ενώπιον μας ένα ακραία βρώμικο και αδίστακτο έργο που επιχειρεί, κατά πλήρη παραβίαση κάθε έννοιας λογικής και ανθρωπισμού και με απόλυτη καταπάτηση κάθε ίχνους δημοκρατικής νομιμότητας, να κόψει βάρβαρα το ρεύμα σε νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν ένα άδικο φορολογικό χαράτσι!
Αυτή την ώρα χρειάζεται να αναπτυχθεί ένα γιγάντιο κίνημα αλληλεγγύης που θα σταματήσει και θα ακυρώσει αυτά τη βρώμικη και απάνθρωπη επιχείρηση συγκυβέρνησης και Διοίκησης της ΔΕΗ, προασπίζοντας το δικαίωμα κάθε νοικοκυριού να διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, του οποίου, μάλιστα, τα τιμολόγια, με τις συνεχείς αυξήσεις, έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη!
Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ  αλλά και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί για τους οποίους έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών ανέρχονται σε 250.000. Από αυτούς το σύστημα «ΕΡΜΗΣ» της ΔΕΗ έχει στείλει 50.000 εντολές διακοπής στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας. Οι 20.000 έχουν πάει ήδη στη Γενική Διεύθυνση Διανομής και βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν από την αποστολή τους στους τεχνικούς και τους ιδιώτες εργολάβους της ΔΕΗ, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη διακοπή της παροχής στις κατοικίες.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εντολές διακοπής ηλεκτοδότησης θα αρχίσουν να εκτελούνται από σήμερα, Δευτέρα, κατά προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΓΕΝΟΠ:
• Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος ακινήτων περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.
• Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με το ειδικό τέλος έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί και το συνολικό ύψος των τελών φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ.
• Από τους 9.500.000 λογαριασμούς με το ειδικό τέλος μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί οι 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών 1.100.000.000 ευρώ.
• Από τους υπόλοιπους 4.000.000 λογαριασμούς με το ειδικό τέλος που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, οι 1.500.000 (με ύψος ειδικού τέλους 350.000.000) έχουν λήξει και για 250.000 λογαριασμούς έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή ρεύματος.
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας και επικαλείται μεταξύ άλλων δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ, ότι δεν είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η διακοπή του ρεύματος επειδή δεν πληρώνονται φόροι.
«Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν πρόκειται να εκτελέσουν τις εντολές διακοπής ρεύματος για όσους δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος.
ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
Με κινητοποιήσεις απαντά στις εντολές διακοπής ρεύματος και το ΠΑΜΕ, με συγκεντρώσεις από τις 7.30 το πρωί σε επτά σημεία γραφείων της ΔΕΗ και συγκεκριμένα: στην Αθήνα Αγησιλάου 56-58, στον Πειραιά Αγ. Ελευθερίου 114 Καμίνια, στη Ν. Σμύρνη Αμφιθέας 84, Καποδιστρίου και Ρούμελης 1 Αλσούπολη Ν. Ιωνία, Δάσος Χαϊδαρίου Θερμοπυλών 7, Κορωπί Β. Κωνσταντίνου 33 και Ελευσίνα Ηρώων Πολυτεχνείου 108 Ελευσίνα
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις απειλές διακοπής ρεύματος λόγω του χαρατσιού στα ακίνητα: 
Το πρωτοφανές σε μαζικότητα, οργάνωση και αποφασιστικότητα κίνημα ενάντια στο παράνομο, άδικο και βάρβαρο χαράτσι για τα ακίνητα, θα απαγορεύσει και θα ακυρώσει κάθε απόπειρα διακοπής ρεύματος σε σπίτια πολιτών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το πληρώσουν.
Θα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα που θα υποστούν τα σχέδια της απονομιμοποιημένης, αδύναμης και φοβισμένης κυβέρνησης των μνημονιακών συνεταίρων. Θα είναι η πρώτη μεγάλη νίκη της αυτοοργάνωσης, της ανυπακοής και της αλληλεγγύης του κόσμου της εργασίας.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Στο Ηράκλειο, στην περιοχή Τσαλικάκι, ομάδα πολιτών προχώρησε σε αποκλεισμό των γραφείων της ΔΕΗ, καλώντας τους εργαζόμενους της Επιχείρησης να μην εκτελούν τις εντολές διακοπής ρεύματος, ενώ παράλληλα στη δημοσιότητα δόθηκε ο τηλεφωνικός αριθμός 6978393868, στον οποίο μπορούν να καλούν όσοι καταναλωτές διαπιστώσουν ότι τους έχουν κόψει το ρεύμα. Στη διαμαρτυρία, συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, οι Πολίτες κατά του Χρέους, εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και άλλοι φορείς της πόλης.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης μίλησε για «ομπρέλα» που πρέπει να δημιουργηθεί ώστε να προστατευτούν οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, χαρακτήρισε το μέτρο της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος καταχρηστικό και επαίσχυντο.
Τέλος, σε γειτονιές του Ηρακλείου υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης που περιπολούν για να εμποδίσουν τα συνεργεία να διακόψουν οποιαδήποτε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
πηγή: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου