Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ενημέρωση από την απόκρουση συνεργείου εργολάβων στην Καισαριανή την Τετάρτη 28-03-12


Να αποκρούσουμε τα συνεργεία των εργολάβων σε κάθε γειτονιά!
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
Το πρωί της Τετάρτης 28 Μαρτίου η Συνέλευσή μας ειδοποιήθηκε για άλλη μια διακοπή ρεύματος στη γειτονιά της Καισαριανής. Άμεσα ειδοποιήθηκαν όλοι όσοι συμμετέχουν στο δίκτυο αλληλεγγύης και άμεσης δράσης που έχει οργανώσει η Συνέλευση ενάντια στις διακοπές του ρεύματος. Έτσι, περίπου 15 άτομα βρέθηκαν στο σπίτι και έκαναν άμεσα την επανασύνδεση σε συνεννόηση με τον ένοικο του σπιτιού.
Το δίκτυό μας ενημερώνεται συνεχώς για τις διακοπές που συμβαίνουν ώστε όχι μόνο να γίνεται η επανασύνδεση αλλά και να υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά από μέρους μας ώστε να αποτραπούν οι επόμενες. Και δικαιωθήκαμε!!!
Λίγη μόλις ώρα μετά, ειδοποιηθήκαμε από συναγωνιστές ότι στην συμβολή των οδών Σμύρνης και Χρ.Σμύρνης στην Καισαριανή, υπάρχει υπάλληλος του εργολάβου και διενεργεί διακοπή ρεύματος. οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο σχεδόν έσωσαν τον εργατοτεχνίτη της Γεωρροής Α.Ε (εταιρεία που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν…) που αναλαμβάνει τις διακοπές ρεύματος στις περιοχές μας, από τα χέρια ενός ανθρώπου που έσπευσε να υπερασπιστεί το δίκιο του εμποδίζοντας την διακοπή του ρεύματος. Γρήγορα, μαζευτήκαμε πάνω από 30 άτομα και απαιτήσαμε από τους 2 υπαλλήλους της Γεωρροής Α.Ε να μας παραδώσουν τις εντολές διακοπής που διαθέτουν καθώς και να ειδοποιήσουν άμεσα τον εργοδότη τους γι’ αυτό που συμβαίνει. Παρά την αρχική τους άρνηση, γρήγορα κατάλαβαν ότι το δίκιο ήταν με το μέρος μας…όπως και οι περίοικοι που βγήκαν από τα σπίτια τους.
Μετά την παράδοση των εντολών διακοπής σπεύσαμε να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους που τους είχαν κόψει το ρεύμα καθώς και μ’ αυτούς που επρόκειτο να τους το κόψουν. Οι υπάλληλοι του εργολάβου έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες ενώ τους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα γίνουν ανεκτοί στις γειτονιές μας. Κατά την διάρκεια της διένεξής μας, ένα διοικητικό στέλεχος της ΔΕΗ ονόματι Αθήνης ζήτησε να «μιλήσει μαζί μας και να βρούμε μια λύση». Παράλληλα, μας απειλούσε εμμέσως ότι αν πάρουμε τις εντολές διακοπής θα…Ανώφελο! Οι εντολές είχαν ήδη παρθεί και ο μηχανισμός τους είχε απενεργοποιηθεί. Χάνοντας το ύφος του φουσκωμένου γάλου έκλεισε το τηλέφωνο…
Να σημειωθεί ότι οι διακοπές αφορούσαν οφειλόμενα ποσά λίγων εκατοντάδων ευρώ χωρίς να γίνεται σαφές αν πρόκειται για οφειλή της αξίας του ρεύματος ή του χαρατσιού. Διαχωρισμό που πλέον η ΔΕΗ αρνείται να κάνει ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές διακοπές ρεύματος.
Λίγο πριν το τέλος, να αναφέρουμε και το εξής αξιοσημείωτο. Λίγες ώρες μετά από τα γεγονότα αυτά, το τηλέφωνο της Συνέλευσης δέχτηκε κλήση από τον κ. Παναγιώτη Στρατικόπουλο, αναπληρωτή Διευθυντή της διεύθυνσης περιφέρειας Αττικής της ΔΕΗ. Ο κ. Στρατικόπουλος μας ζήτησε να κλείσουμε ραντεβού (!!!!!) ώστε να «δούμε τι μπορεί να γίνει»!!!! Είναι ξεκάθαρο ότι η αποφασιστικότητα του αγώνα μας έχει αρχίζει και δημιουργεί τα πρώτα σημαντικά ρήγματα. Ο κ. Στρατικόπουλος νομίζοντας ότι συνδιαλέγεται με κάποιους συνδικαλιστές ή πρωτοβουλίες που κλείνουν ραντεβού και παζαρεύουν τον αγώνα τους, θέλησε να μας προτείνει κάποια συνδιαλλαγή κάτω ή και πάνω από το τραπέζι. Εμείς από την πλευρά μας να του θυμίσουμε ότι είμαστε παλιοί γνώριμοι. Σε προηγούμενη παρέμβαση της Συνέλευσής μας στα γραφεία της Γεωρροής Α.Ε στη γειτονιά μας που έλαβε χώρα στις 21/11/2011, ο ίδιος απέναντι στις εκκλήσεις βοήθειας του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Γρ.Τζαμάκου απάντησε «κλείσε το μαγαζί σου και άστους να φωνάζουν!». Τι τραγική ειρωνεία! Μόλις μετά από λίγους μήνες, ήρθε η σειρά μας: Αφήστε να φωνάζουμε, κυρ-Παναγιώτη, αφήστε μας να φωνάζουμε…
Το ρεύμα είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Δεν το διαπραγματευόμαστε.
Να οργανώσουμε την συλλογική στάση πληρωμών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου