Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, την ώρα που η μη εξουσιοδοτημένη από τον λαό, κυβέρνηση Παπαδήμου δίνει στους φασίστες υπουργεία, την ίδια ώρα στον λαό μοιράζει χαράτσια και ανεργία, την ίδια ώρα η ρεμούλα και οι μίζες στις οποίες εμπλέκονται όλοι αυτοί που κινούν τα νήματα συνεχίζεται και βγάζουν όλη την σαπίλα του συστήματος μπροστά μας.
Αυτοί, οι ίδιοι είναι που μας μιλούσαν για καλύτερες μέρες και βύθισαν την κοινωνία σε κάθε είδος κρίση (οικονομική, κοινωνική), τώρα αυτοί με πατριωτικές κορώνες θέλουν να μας βάλουν στο μαντρί της υποταγής και της απραξίας για να σώσουμε λένε την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και της χώρας.
Με τον ένα και μοναδικό τρόπο που ξέρουν και τους έχουν υποδείξει δηλαδή την πείνα και την εξαθλίωση αποτέλεσμα μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων που βέβαια είναι το άλλοθι του κράτους των αφεντικών και των σύγχρονων γερμανοτσολιάδων, για να μας πάρουν πίσω δικαιώματα που απέκτησε με αίμα και αγώνες η εργατική τάξη.
Όπως πριν από χρόνια μετέτρεψαν την εργασία σε απασχόληση, δημιούργησαν την μερική απασχόληση, την ενοικιαζόμενη εργασία, ώθησαν πάρα πολλούς άνεργους και εργαζόμενους στην μαύρη εργασία, έτσι και τώρα με πρόσχημα την «ανάπτυξη» και την «ανταγωνιστικότητα», για να σωθεί η "πατρίδα", εναρμονίζουν και ταυτίζουν της ανάγκες των αφεντικών που τόσα χρόνια έτρωγαν από το δικό μας πιάτο, με τις ανάγκες του εργαζόμενου του ανέργου του συνταξιούχου και όλης της κοινωνίας.
Ο σκοπός τους είναι το ξαναμοίρασμα της πίτας και την συγκέντρωση του πλούτου που εμείς παράγουμε σε ακόμα πιο λίγα χέρια, δηλαδή ένα παιχνίδι ζάρια στις δικές μας πλάτες, με βιτρίνα την ευμάρεια και την αξιοπρέπεια της χώρας και του πολίτη, ένα παιχνίδι που δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που θα κερδίσουν, εάν δεν σηκώσουμε το κεφάλι μας να δούμε ουρανό.
Η ανεργία έχει φτάσει στο 35%, η μαύρη εργασία αυξάνεται μέρα με την μέρα, ο μισθός για όσους εργάζονται φτάνει ίσα, ίσα για το ενοίκιο, η σύνταξη ακόμα πιο κάτω και πάνε για την εξάλειψη της, οι νόμοι πλέον γέρνουν 100% υπέρ των αφεντικών, η κατάργηση κοινωνικών οργανισμών, η κατάργηση του δικαιώματος στην παιδεία και στην υγεία για όλη την εργατική τάξη και τα παιδιά της, το πράσινο φως του υπουργείου εργοδοσίας σε όλα αυτά και η άγρια καταστολή σε ότι κινείται, κάνουν ένα παζλ πολύ μαύρο για το μέλλον όλων μας.
Σίγουρα η λύση δεν είναι να αρκεστούμε για ακόμα μια φορά στα ψεύτικα λόγια και στην αγωνία από κάθε λογής πατριώτη συνδικαλιστή - βουλευτή – κυβέρνηση –αφεντικό, για καλύτερες μέρες.
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΖΛ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ
Ένας μικρός αλλά συνάμα, σημαντικός αγώνας δόθηκε και θα δίνεται από τους εργαζόμενους σε καθεστώς "ενοικίασης" στην SKYCOM ΕΠΕ, μέσα στα ΕΛ.ΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ένας αγώνας που μπορεί να δώσει ελπίδα στον κλάδο της ταχυδρόμησης – ταχυμεταφοράς, τώρα ειδικά που είμαστε και στο άνοιγμα της ταχυδρομικής αγοράς.
Οι συνάδελφοι μας που εργάζονται στην εργολαβική εταιρεία SKYCOM ΕΠΕ (θυγατρική της ΟΝΝΕΧ εταιρεία που προμηθεύει οπλικά υλικά σε αστυνομία και στρατό) που δραστηριοποιείται στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ με την συνοχή και ανοχή του κράτους και την αδιαφορία της ΠΟΣΤ οι οποία είναι μέτοχος των ΕΛ.ΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, επέλεξαν σε αυτή την μαυρίλα να πάνε κόντρα στους υπερεργολάβους της SKYCOM ΕΠΕ. Διεκδίκησαν, την αναγνώριση της αορίστου χρόνου σύμβασης εργασίας και αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν τις ορισμένου χρόνου σύμβαση που τους πάσαρε η SKYCOM ΕΠΕ μη βάζοντας την υπογραφή τους, την αναγνώριση της ειδικότητας, των επιδομάτων και την προϋπηρεσία τους. Μαζί με το κλαδικό σωματείο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα από τον Δεκέμβρη.
Με καταγγελίες σε επιθεώρηση εργασίας και υπουργείο εργασίας, με παρεμβάσεις σε καταστήματα των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ στο Περιστέρι, στο Χαλάνδρι καθώς και στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αιόλου και με ενημέρωση της κοινωνίας. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι στις δράσεις αυτές μαζί με τους συναδέλφους και το Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α, από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αλληλέγγυοι, η δικτύωση εργατικών σχημάτων, η πρωτοβουλία συμβασιούχων ΕΛΤΑ, η Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων, σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις, του Περιστερίου, Κολωνού, Αγ. Παρασκευής και Χαλανδρίου.
Από την μεριά της εργολαβικής SKYCOM ΕΠΕ η αντίδραση ήταν άμεση, προκλητικά έδωσαν νέες δίμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους υπόλοιπους συνάδελφους εκβιάζοντας τους ότι για να παραταθεί η εργασία τους για δυο ακόμα μήνες θα πρέπει να υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του προηγούμενου διαστήματος, παραιτούμενοι κάθε δικαιώματος τους.
Προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους συναδέλφους μεμονωμένα και δεν δέχτηκαν να γίνει συζήτηση, παρουσία και μελών του Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α.
Στην νέα τρίμερη συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας που έγινε στις 21/2/2012 οι συνάδελφοι που αμφισβήτησαν από την αρχή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δικαιώθηκαν , μετά από μια 3ωρη συζήτηση μέσα στην επιθεώρηση εργασίας και με την σκέψη ότι εδώ που έχουν φτάσει, με αυτά που έχουν κάνει και θα συνεχίζουν να κάνουν και με πολλούς αλληλέγγυους στο πλευρό τους δεν έχουν να χάσουν τίποτα, πήγαν κατέθεσαν ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ το λόγω της μη υπογραφής σε αυτές τις ορισμένου χρόνου συμβάσεις και κέρδισαν: την σύμβαση αορίστου χρόνου, την προϋπηρεσία, την ειδικότητα, τα επιδόματα.
Με αυτή την θετική έκβαση της υπόθεσης και την δημιουργία νέων δεδομένων, για την λειτουργία της SKYCOM ΕΠΕ και κατ΄ επέκταση των ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, καλούμε όλους τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους να οργανωθούν στο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α και να διεκδικήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα τους καθώς και την πρόσληψη τους από τα ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ο αγώνας συνεχίζεται….
ΟΤΑΝ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΝΟΜΟΣ, Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΤΤΕΑ)
ΑΘΗΝΑ
22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου