Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προσπάθειά μας με αφορμή το Σάββατο και τις αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές κινητοποιήσεις θα μοιράσουμε το υλικό το δικό μας στη γειτονιά.
Να συμμετάσχουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι για να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε όλες τις γειτονιές.
Στις 7 μ.μ. την Παρασκευή στο Στέκι για το μοίρασμα


Το Δεκέμβρη, στα Σεπόλια, συγκεντρωθήκαμε κάτοικοι της περιοχής και συζητήσαμε την ανάγκη αγωνιστικής πρωτοβουλίας ενάντια στη φασιστική, ρατσιστική και κρατική βία. Συμμετείχαν μέλη και εκπρόσωποι από συλλογικότητες και φορείς: Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνος, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης», Επιτροπή Κατοίκων Ακ. Πλάτωνος, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.
Η συντριπτική πλειοψηφία βιώνουμε μια κατάσταση «μισής ζωής» που επιβάλλουν με τα Μνημόνια οι τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού. Όλο και περισσότεροι δυσκολευόμαστε να καλύψουμε ακόμα και στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες. Το μέλλον των νέων και των παιδιών μας βάφεται με τα χρώματα της ανεργίας, του αποκλεισμού και της μετανάστευσης.

Μια τέτοια πολιτική που μας θυσιάζει στο «ισχυρό ευρώ», τη σωτηρία τραπεζών και κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματία, δεν μπορεί να εφαρμοστεί με τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις άθικτες. Στοιχειώδεις πλευρές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υποβαθμίζονται μέχρι κατάργησης (π.χ. συνεχείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, «ψηφιακές» απολύσεις με κατάργηση της αυτοτέλειας δήμων και πανεπιστημίων). Στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα μπαίνουν σε αναστολή: προληπτικές συλλήψεις, διάλυση συγκεντρώσεων από ΜΑΤ, αύρες, συλλήψεις εργαζομένων από την ασφάλεια, παράνομες οι απεργίες, επικίνδυνη στοχοποίηση των αγώνων και των συνδικάτων που δεν ενδίδουν, εισβολές σε πανεπιστήμια και αυτοδιαχειριζόμενους – κοινωνικούς χώρους και γενικευμένη εφαρμογή του κουκουλονόμου. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν πρώτο ρόλο στη συκοφάντηση των αγώνων και τη χειραγώγηση της κοινωνίας, παρουσιάζοντας τους εργαζόμενους σαν τρομοκράτες, τους διαδηλωτές σαν κουκουλοφόρους, τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια σαν «γιάφκες».
Και στη γειτονιά μας, ο συμπολίτης μας Π. Καπετανόπουλος διώκεται με κακούργημα γιατί διαμαρτυρήθηκε για τον «υπερβάλλοντα ζήλο» αστυνομικών απέναντι σε κρατούμενο, ενώ 16χρονοι μαθητές που κολλάνε αφίσες ακινητοποιούνται από πενταπλάσιες αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισε η εφαρμογή της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσής μας, βομβαρδιζόμαστε παράλληλα με το μήνυμα ότι οι υπαίτιοι για όλα τα δεινά μας είναι οι μετανάστες και όχι οι δανειστές μας. Πάνω σε αυτό το μοτίβο, που ορισμένοι το αποδέχονται βρίσκοντας τον «εύκολο εχθρό», αρχίζει να εδραιώνει την παρουσία της η χρυσή αυγή. Οι συντονισμένες δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε μετανάστες έτυχαν της διακριτικής απουσίας των διωκτικών αρχών και υπερ - προβλήθηκαν από τα κανάλια. Η απάντηση στη δράση τους από αντιφασιστικές οργανώσεις, αλλά και ευρύτερα το μαζικό κίνημα, βαφτίστηκε από τους ίδιους γνωστούς κύκλους «το άλλο άκρο» και έτυχε της σκληρής καταστολής αστυνομικών δυνάμεων.
Οι μετανάστες είναι πρώτος στόχος αλλά όχι ο μοναδικός, για ένα κόμμα νεοφασιστικής πολιτικής και πρακτικών. Με τον αέρα της παρουσίας της στη βουλή, η συμμορία της Χ.Α. περνά στην ανοιχτή επίθεση ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αριστερούς και μη, ακόμη και σε παιδαγωγούς- όπως πρόσφατα σε νηπιαγωγό σχολείου του Κολωνού για πανό που ζωγράφισαν τα παιδιά για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αναβαθμίζει καθημερινά τους στόχους και την εγκληματική δράση της. Μέλη της κτυπάνε με απερίγραπτο θράσος βουλευτή σε δημόσιο χώρο. Χρυσαυγίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία επιτίθενται σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Κρατικό της Νίκαιας, οδηγώντας μηχανές με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η χρυσή αυγή λειτουργεί πλέον σαν η «σιδερένια γροθιά» ενός συστήματος που μας θέλει τρομοκρατημένους, έρμαια του κοινωνικού κανιβαλισμού και της βαρβαρότητας, συμβιβασμένους με την πολιτική που μας εξαθλιώνει, τους αυτουργούς αυτής της πολιτικής και ηθικούς αυτουργούς της δράσης των νεοναζιστών.

Καλούμε όλους να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της πρωτοβουλίας των κατοίκων της περιοχής μας ενάντια στη φασιστική, ρατσιστική και κρατική βία.
•    Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες γιατί είναι δική μας κατάκτηση. Υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των εργαζομένων, κάθε λαϊκό αγώνα, γιατί σε αυτούς μπορούμε να ελπίζουμε, με αυτούς μπορούμε να αποφασίζουμε για τις τύχες μας.
•    Λέμε ΟΧΙ στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που μολύνει κάθε μέρα την κοινωνία, αλλά και τη γειτονιά μας, απειλεί άμεσα τα παιδιά μας κι εμάς. Ενεργοποιούμε και σταθεροποιούμε τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά και τη συλλογική ιστορική μνήμη.
•    Κάνουμε τις γειτονιές μας χώρους ενεργητικής αλληλεγγύης, που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξία και δεν δέχονται το «νόμο της ζούγκλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου