Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πέτρος Καπετανόπουλος: Αίτημα απόσυρσης του κακουργήματος που δόθηκε από την εισαγγελέα

Την Τετάρτη στις 23 του μήνα στις 7 το απόγευμα θα γίνει συνάντηση στο Στέκι μας για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο θέμα του Πέτρου Καπετανόπουλου αλλά και για τις παραπέρα κινήσεις του κινήματος αλληλεγγύης. 

Με την από 17.1.13 πρότασή της, η Αντιεισαγγελέας Εφετών κα Ελένη Σκεπαρνιά ζητά την εισαγωγή της υπόθεσης του Πέτρου Καπετανόπουλου στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και την απαλλαγή του από την κακουργηματική κατηγορία της «συνέργειας σε ληστεία», διατυπώνοντας κατηγορηματικά την κρίση ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος.
Παράλληλα, προτείνει την εισαγωγή της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου να δικαστεί ο μετανάστης για το αδίκημα της ληστείας και ο Πέτρος Καπετανόπουλος για τα πλημμελήματα της «αντίστασης κατά της αρχής», της «ελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης».
Η εξέλιξη αυτή δρομολογεί ουσιαστικά την άμεση απαλλαγή του Π. Κ. από την κακουργηματική κατηγορία –που εντελώς ανυπόστατα του αποδόθηκε– και απομακρύνει τον κίνδυνο (εφόσον γίνει δεκτή από το Συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες εβδομάδες) να τεθεί σε προσωρινή αργία –σύμφωνα με το άρθρο 103 του Υπαλληλικού Κώδικα όπως ισχύει σήμερα.
Πρόκειται συνεπώς για πλήρη επίτευξη του άμεσου υπερασπιστικού στόχου του Π. Κ., που ήταν η αποφυγή της παραπομπής του για κακούργημα και της συνακόλουθης απώλειας της θέσης εργασίας του. Είναι μια μεγάλη νίκη που οφείλεται κύρια στον καθοριστικό παράγοντα της ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής συμπαράστασης που εκδηλώθηκε, της δημοσιοποίησης και ανάδειξης των αυθαιρεσιών και της απόλυτης κατακραυγής εναντίον τους.
Με την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όσων στάθηκαν δίπλα μας, ευχαριστώντας τους για άλλη μια φορά, συνεχίζουμε τον αγώνα για την απόσυρση όλων των κατηγοριών του Π. Κ. και την πλήρη απαλλαγή του στο Συμβούλιο και το δικαστήριο.
“Αγαπημένοι Σύντροφοι και Φίλοι,
μόλις ενημερώθηκα από τον Κώστα Παπαδάκη, πως η Αντιεισαγγελέας Εφετών που είχε χρεωθεί το φάκελο της υπόθεσής μου ζητά την εισαγωγή της στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και την απαλλαγή μου από την κακουργηματική κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία. Επίσης, προτείνει την εισαγωγή της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου να δικαστώ για τα πλημελήμματα («αντίσταση κατά της αρχής», «ελευθέρωση κρατουμένου» και «ψευδής ανώμοτη κατάθεση». Εφόσον η πρότασή της γίνει δεκτή από το Συμβούλιο, δρομολογείται η απαλλαγή μου από την κακουργηματική κατηγορία και άρα απομακρύνεται ο κίνδυνος να τεθώ σε αργία.
Είναι μια πολύ σημαντική θετική εξέλιξη χωρίς να είναι τελειωτική.
Είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη της αλληλεγγύης στο πρόσωπό μου.
Συνεχίζουμε.
Ευχαριστώ ξανά και καλημέρα.
Πέτρος Καπετανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου