Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο

το Σάββατο 2/2, στις 11:00 πμ: μικροφωνική στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Σεπολίων.
τη Δευτέρα 4/2, στις 9:00 πμ -11.00 πμ: συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ Περιστερίου.
την Τετάρτη 6/2, 7:30 μ.μ.: συνάντηση στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Σεπολίων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ο Πέτρος Καπετανόπουλος συνελήφθη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Ιουλίου γιατί διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς που κακοποιούσαν έναν σιδηροδέσμιο μετανάστη έξω από την πολυκατοικία που μένει. Το πρωί της επομένης οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος και αυτός στον εισαγγελέα με τρεις πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση». Ο εισαγγελέας προσθέτει και την κακουργηματική κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία» (ο μετανάστης ομολόγησε τη ληστεία μιας τσάντας) και διατάσσει το σχηματισμό κοινής δικογραφίας (του Πέτρου με τον μετανάστη).
Η ανακρίτρια παρά την εντολή που έχει να του ασκήσει ποινική δίωξη για κακούργημα, τον αφήνει ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα εφετών. Εκείνο το διάστημα, ψηφίζεται το 3ο μνημόνιο και ο ν. 4093/2012. Σύμφωνα με αυτόν, αν ένας δημόσιος υπάλληλος παραπέμπεται αμετακλήτως για κακούργημα τίθεται αυτοδικαίως σε προσωρινή αργία μέχρι την τελεσίδικη αθώωσή του. Έτσι, ο Π.Κ. κινδυνεύει να τεθεί σε αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του (4-5 χρόνια) στερούμενος το μοναδικό του εισόδημα, που είναι ο μισθός του.
Στις 17/1/2013, η αντιεισαγγελέας εφετών, με πρότασή της στο συμβούλιο εφετών ζητά την απαλλαγή του Π.Κ. από την κακουργηματική κατηγορία και την εισαγωγή της υπόθεσης στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστεί ο μετανάστης για το αδίκημα της ληστείας και ο Π.Κ. για τα πλημμελήματα της «αντίστασης κατά της αρχής», της «ελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης». Πρόκειται για μια θετική βεβαίως εξέλιξη στην υπόθεση που όμως δεν μας εφησυχάζει καθόλου.
«Το βράδυ του Σαββάτου» δεν μας ξάφνιασε. Η στάση του Πέτρου ποινικοποιήθηκε γιατί ήταν έξω από τα πλαίσια του «πολιτικώς ορθού». Έξω από τα πλαίσια της άποψης που μοιράζει δικαιώματα ανάλογα με τη φυλή, το χρώμα, τον πλούτο.
Για μας που βιώνουμε την κρατική βία, αυθαιρεσία και καταστολή σε κάθε εργατικό και κοινωνικό αγώνα, για μας που ξέρουμε πως οι βασανισμοί των μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα είναι καθημερινό φαινόμενο, για μας που πιστεύουμε ότι η αδιαφορία και ο κοινωνικός κανιβαλισμός είναι αντίθετος με την ανθρωπιά αλλά και τα ταξικά μας συμφέροντα, για μας που το αυτονόητο της πράξης του ταυτίζεται με το αυτονόητο της αθωότητας του, η υπόθεση του Πέτρου ξεπερνάει τα όρια της προσωπικής του περιπέτειας, αφορά όλους όσους αγωνίζονται. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, στην αυθαιρεσία της εξουσίας, στην καταστολή των συνειδήσεων είναι και δικός μας αγώνας. Είναι ένας πολιτικός και κοινωνικός αγώνας του καθένα μας.
Με βάση λοιπόν το τελευταίο (θετικό) γεγονός στην υπόθεση και εν αναμονή των εξελίξεων, με πρωτοβουλία του Πέτρου και αλληλέγγυων βρεθήκαμε άτομα και συλλογικότητες σε δύο συναντήσεις.
Δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης, η οποία είναι ανοιχτή, και σας καλεί:

το Σάββατο 2/2, στις 11:00 πμ: μικροφωνική στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Σεπολίων.
τη Δευτέρα 4/2, στις 9:00 πμ -11.00 πμ: συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ Περιστερίου.
την Τετάρτη 6/2, 7:30 μ.μ.: συνάντηση στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Σεπολίων.

Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο
Άμεση απόσυρση όλων των σε βάρος του κατηγοριών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου