Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗ

Καλά πήγε η σημερινή μας συγκέντρωση στη πλατεία του Αγίου Μελετίου. Αρκετός κόσμος πέρασε, συζήτησε, προβληματίστηκε και έκφρασε τη διάθεσή του να μην πληρώσει το χαράτσι. Η οργή όλων για την εξαθλίωση που μας επιβάλουν ελληνικές κυβερνήσεις και τρόικα ήταν διάχυτη. Αποτέλεσμα είναι πολλοί να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα. Ακόμη και αυτοί που σε αυτή τη φάση με κάποιο τρόπο, και ζοριζόμενοι ιδιαίτερα, πλήρωσαν ή όπως λένε τα ΜΜΕ "τακτοποίησαν" τους λογαριασμούς (εννοώντας τους διακανονισμούς) προβληματίζονται σοβαρά για το αν θα μπορούν να πληρώσουν αυτούς που θα έρθουν τις επόμενες φορές. Λογαριασμοί που θα περιλαμβάνουν, εκτός από το τρέχων ρεύμα, τις δόσεις του διακανονισμού αλλά και του χαρατσιού για το 2012. 
Με μισθούς μειωμένους ακόμη περισσότερο από το Γενάρη και με περισσότερο κόσμο που τον περιμένει η ανεργία τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα.
Πάντως αρκετός είναι ο κόσμος που πλήρωσε μέσω ΑΤΜ το ρεύμα χωρίς το χαράτσι όχι μόνο σήμερα αλλά και τις προηγούμενες μέρες για να προλάβουν τη λήξη των λογαριασμών.
Κάτι που δείχνει ότι το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και την κατάργησή τους έχει μέλλον ακόμη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει ακόμη πιο μαζικό.
Συνεχίζουμε με τη συγκέντρωση των φωτοτυπιών των πληρωμένων λογαριασμών  και των αποδείξεων από τα ΑΤΜ, συναντιόμαστε αύριο και τη Δευτέρα στο στέκι μας και προγραμματίζουμε τις επόμενες κινήσεις μας.
Τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ, στο στέκι στα Σεπόλια, Αμφιαράου και Αντιγόνης στο καφενείο, θα έρθει και ο δικηγόρος που θα αναλάβει το εξώδικο προς τη ΔΕΗ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου