Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Για πάνω από ένα μήνα οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο πραγματοποιούν απεργία ενάντια στη θέληση της εργοδοσίας να εφαρμόσει την 5ωρη και εκ περιτροπής εργασία με μείωση των μισθών. Η εργοδοσία εκβιάζει ότι σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι του εργοστασίου δεν αποδεχτούν τις «προτάσεις» της θα απολύσει σχεδόν τους μισούς από αυτούς, 180 δηλαδή. Ήδη πριν το ξεκίνημα της απεργίας είχε απολύσει 36, κατά τη διάρκειά της, μόλις την περασμένη Παρασκευή (2/12) κάνοντας επίδειξη ισχύος και αδιαλλαξίας ανακοίνωσε με δικαστικό κλητήρα την απόλυση άλλων 16! Η επιστροφή στη δουλειά των απολυμένων είναι όρος για τους απεργούς από τον οποίο δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω. Πλέον η εργοδοσία απειλεί με οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.
Ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για όλους μας. Τα εκ περιτροπής ωράρια, οι μειώσεις μισθών και οι αθρόες απολύσεις στηριζόμενες στη νομιμότητα της τρόικας και της κυβέρνησης (παλιάς και τωρινής) τείνουν να γίνουν πλέον ο κανόνας σε όλο τον ιδιωτικό τομέα είτε έχουν κέρδη οι επιχειρήσεις είτε όχι. Στόχος είναι η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και η μετατροπή του μισθού σε …επίδομα πείνας. Η νίκη των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους μας, θα δώσει άλλον αέρα στη διάθεση όλων να μην επιτρέψουμε να περάσει η εξαθλίωση της ζωής μας.
Σημαντικός παράγοντας για αυτή τη νίκη είναι η αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων. Κάτι που φαίνεται ήδη μιας και η πανελλαδική έκφρασή της  από σωματεία, συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, νεολαιίστικα σχήματα κ.λπ. βοηθά τους εργαζόμενους του εργοστασίου να συνεχίζουν.
Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Σεπολίων – Ακαδημίας Πλάτωνα εκφράζει την αλληλεγγύη της και καλεί κάθε εργαζόμενο, τους κατοίκους των περιοχών μας, να κάνουν το ίδιο με κάθε μέσο που διαθέτουν. Συγκεντρώνουμε από τρόφιμα μέχρι και χρήματα στα στέκια που λειτουργούν με στόχο να τα παραδώσουμε στους απεργούς την Κυριακή 10/12 όπου θα αναχωρήσουμε για το εργοστάσιο το μεσημέρι, στις 1:00 μ.μ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ – ΣΕΠΟΛΙΩΝ – ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογΙου